![]() |
Atatürk'ün Baba Evi Bulundu! |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Atatürk'ün Baba Evi Bulundu!Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin doğup büyüdüğü ev bulundu ![]() Makedonya'nın Jupa ilçesine bağlı Kocacık köyünde bulunan yıkık ev, Kültür Bakanlığı tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin doğup büyüdüğü ev; Kültür Bakanlığı'nın yoğun girişim ve çalışmaları sonucu Makedonya Kocacık köyünde bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk'ün köylüleri Vatan gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre; Yörük Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Kocacık köyünde halen 300 yıl öncesinden kalma kil ve söğüt ağacı dallarından inşa edilen Yörük evleri bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynaklar incelendi Kültür Bakanlığı yetkilileri, Makedon ve Türk yetkililerin uzun bir uğraş harcayarak tek tek tüm tarihi vesika ve kaynakları tarayarak Ali Rıza Efendi'nin evini tespit ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: "Ata'nın baba evinin yerini tespit etmek uzun bir çalışmayı gerektirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylüleri Konya'dan gitme Makedonya'nın Jupa ilçesine bağlı Kocacık köyü şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta yamaçların olduğu bir bölgede bulunuyor ![]() ![]() __________________
![]() |
Cevap : Atatürk'ün Baba Evi Bulundu! |
![]() |
![]() |
#2 |
karamela
|
![]() Cevap : Atatürk'ün Baba Evi Bulundu!ben resimde ev göremedim
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Atatürk'ün Baba Evi Bulundu!Ev yıkılmış yeniden yapılacak bulunduğu yer bir arazi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
karamela
|
![]() Cevap : Atatürk'ün Baba Evi Bulundu!:( teşekkür ederim bilginiz için |
![]() |
![]() |