|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
amerika, birleşik, devletleri, partiler, siyasal |
![]() |
Amerika Birleşik Devletleri 2 Siyasal Partiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Amerika Birleşik Devletleri 2 Siyasal PartilerSİYASAL PARTİLER Siyasal Partiler,ABD"DE iki büyük siyasal parti vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seçmenler başkanlık seçimlerinde,belirli bir adayı destekleyeceğini açıklamış olan ikinci seçmenleri seçerler ![]() ![]() Eyaletler düzeyinde nüfus özelliklerinin farklılığı siyasal partilere yansır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 Silahlı kuvvetler |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 Silahlı kuvvetlerToplumun kentleşme düzeyi yükseldikçe,siyaset ve yönetim işleri daha karmaşık hale gelmektedir ![]() ![]() ![]() SİLAHLI KUVVETLER Silahlı kuvvetler,ABD Silahlı Kuvvetleri,kara,deniz(deniz piyadeleri dahil) ve hava kuvvetlerinden oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABD"nin 1991"deki silahlı kuvvetler mevcudu,2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 toplumsal hizmetler |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 toplumsal hizmetlerTOPLUMSAL HİZMETLER Toplumsal hizmetler,Eğitim,ABD"de yerel ,eyalet ve federal eğitim proğramlarının ve politikalarının etkileşimi önem taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlköğretim,temel olarak yerel yönetimlere bırakılmış olmakla birlikte ,eyaletlerin ve federal hükümetin politikalarından gittikçe artan ölçüde etkilenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim alanında karmaşık bir toplumun gereksinimini karşılamaya yönelik gelişmeler görülmektedir ![]() ![]() ![]() Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 sağlık ve sosyal yardım |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 sağlık ve sosyal yardımSAĞLIK VE SOSYAL YARDIM Bütün zenginliğine karşın,ABD"de nüfusun yüzde 10"u için yoksulluk ortadan kalkmış değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksulluk ve sosyal yardım konusunda kamuoyunun artan kaygıları 1960"larda yeni federal yasaları ortaya çıkardı ![]() ![]() ![]() Tıp ve sağlık hizmetleri ABD"de büyük bir işkolu haline gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık koşulları kırsal ve kentsel alanların yoksul yöreleri dışında genellikle çok iyidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 konut |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Amerika Birleşik Devletleri 2 konutKONUT ABD"deki konutların üçte ikisinden fazlası tek aile evleridir ![]() Konuya devam edilecektir ![]() Kaynak:AnaBritannica cilt 2 frmsinsi ![]() ![]()
![]() |
|