Kabiliyet Yarışması |
|
|
#1 |
|
GöKKuŞaĞı
|
Kabiliyet Yarışmasıİllüzyon, dans, taklit, çeşitli spor dalları gibi herkesin beceremediği birtakım marifetlerini, ekran başındaki insanlara da göstermek için müsabaka yapan yarışmacılardan, sırası gelen biri daha; kabiliyetini sergilemek için sahnenin ortasına gelip, salondaki binlerce kişiyi selamladı Jüri başkanı “gösterisinin ne olduğunu” sorunca, yarışmacı; kelimelerin üzerine basa basa: -Ben, dedi ![]() ![]() Bu salonda ve ekran başında, sayısını bilemediğim kadar çok insanın, önce hayatlarını on dakika kısaltacağım, sonra da yüz dakika uzatacağım!![]() *** Salondakiler ve ekran başındaki milyonlar, şaşkınlıkla bakıştılar Acaba nasıl bir hipnoz denemesiyle karşılaşacaklarını merak ettikleri için gösteriye kilitlendiler Aman bir şey kaçırmayayım endişesiyle nefes almaktan bile korkar gibiydiler![]() ![]() İyi ama sahnede hiçbir şey olmuyordu ki! ![]() Bir dakika, iki ve üç dakika geçti İnsanlar mırıldanmaya başlamışlardı![]() ![]() Bazıları, işin içinde başka bir şey olduğunu ve sabrederlerse büyük bir sürprizle karşılaşacaklarını umuyorlardı![]() ![]() Bu sırada jüri üyelerinden biri, masasının üzerinde duran ve yarışmacıyı diskalifiye etmeye yarayan büyük kırmızı butona bastı Çok geçmeden ikinci ve üçüncü kırmızı ışıklar da yandı *** Jüri başkanı: -İlk defa bir yarışmacının ne yaptığını anlamıyorum ve açıkça söylüyorum ki; her izleyenin on dakikası ziyan oldu, dedi -İşte zaten söylediğim de bu değil miydi, dedi yarışmacı ![]() ![]() “Beni izleyen herkesin hayatını on dakika kısaltacağım ve devamını izlemeyenlerin ömrü ise en az yüz dakika eksilmemiş olacak” demiştim!![]() Sonra yere eğildi ve üzerinde: “ÖMÜR SERMAYENİZDİR, ARTIK YAŞAYIN! ![]() ” yazan bir pankartı kaldırdı ![]() -Sadece bunu anlayanlar, her gün birkaç saatlerini bu ekranlardan kurtarabilirler ve yani kendi hayatlarına her gün birkaç saat katabilirler, dedi Yarışma bitmişti Ve elbette yarışmacı elenmişti! Muammer Erkul
|
|