![]() |
Reytinge Bağlı Hayatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Reytinge Bağlı HayatlarMüge Anlı isimli tv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle olur, çünkü bazı hayatlar “doğru üretim”e değil reytinge bağlı: Yani reytinginiz kadar varsınız! Reyting yükseldikçe yükselir, düştükçe düşersiniz ![]() ![]() Bu bir yana, sosyal medyada “Gülben Ergen kitap yazıyor” şeklinde bir başlık görünce, doğrusu hiç şaşırmadım ![]() ![]() ![]() Yazar mı, yazar! Bir kere “şöhret” oldunuz mu ne “birikim” gerekir, ne “vukufiyet”, ne konuya “hâkimiyet”; çalakalem karalar, “Ben de yazdım” diye ortalıkta dolanırsınız ![]() Hatta kitap fuarında en “değme” yazarlara “taş” çıkartır, insanları imza kuyruğuna dizersiniz ![]() ![]() ![]() Hezeyanlarınızı “fikir”, bin kere söylenmişi tekrarlamayı “orijinalite” zannedip Nasreddin Hoca’nın hindisi gibi kabarabilirsiniz de ![]() ![]() ![]() Hatta şöhret düşkünleri sizi “yazar” sayıp soru sordukça kendinizden geçebilir, “Küçük dağlar benden sorulur” havasında “ahkâm” üstüne “ahkâm” bile kesebilirsiniz ![]() ![]() ![]() “Böyle okura böyle yazar” der geçersiniz ![]() ![]() Şarkıya benzemez şarkılarınızı dinleyen, programa benzemez programlarınızı izleyen hazır bir kitle var nasılsa ![]() ![]() Daha önce de benzerlerini gördük: Kimi “meşhur”ların yazdığı kapaktan ve kapaktaki “dekolte” fotoğraftan ibaret kitaplar çıktı piyasaya ![]() ![]() Bir bakıyorsunuz adı sanı duyulmamış biri, iki program sonra “meşhur” olup ortalığı velveleye veriyor! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir de bakıyorsunuz, son yaptığı program (ya da CD) tutmamış, reytingi düşmüş, bizim “yapay şöhret” saman âlevi gibi sönmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Televizyonlara da reyting lâzım: Reyting=reklâm=para! Kusura bakmayın, alınmayın, ama çoğunuzun tanıdığı “meşhur”ları ben tanımıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü şöhretleri “doğru üretim”lere değil, televizyona bağlı ![]() ![]() Arada bir onlar da bu durumdan rahatsızlık duyuyor olmalılar ki, “aşk-meşk” durumları fazla uzayınca “Özel hayatımla değil, işimle gündeme gelmek istiyorum” deyiveriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlara bir de “sanat” demezler mi, ört ki ölem! Bu “sanat”sa, Itri’nin, Dede’nin, Hafız Burhan’ın, Alâattin Yavaşça’nın, Münir Nurettin’in yaptığı ne? ![]() ![]() Bu “film”se, Clark Gable’nin oynadıkları ne? ![]() ![]() Hele de incir çekirdeğini doldurmayan, hiçbir derde çare üretmeyen, hiçbir problemin çözümüne katkı yapmayan, ayrıca hiçbir “nezahet”, “nezafet”, “nezaket” kaygısı taşımayan o yüzeysel programlar ![]() ![]() ![]() İnsanın genzinde demlenmemiş çay gibi çiğ bir tat bırakmanın dışında ne bırakıyor Allah’ınızı severseniz? “İnsanları eğlendiriyoruz” mazeretine kimse sığınmasın ![]() ![]() ![]() Türkiye reytinge bağlı yapay şöhretlerin ülkesidir ![]() ![]() ![]() Yavuz Bahadıroğlu
![]() |
|