Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, günümüz, resul, ölçüsüyle

Allah ve Resul ölçüsüyle Günümüz

Eski 11-15-2011   #1
GöKKuŞaĞı

Allah ve Resul ölçüsüyle Günümüz

ALLAH VE RESUL ÖLÇÜSÜYLE GÜNÜMÜZ

Din sahasında bazı sözde müsamaha ve müsadelerden yararlanarak türeyen siyasi teşekküller ve sahte mürşitlerin halini aşağıdaki hadis mealleri, apaydınlık ortaya koyar:
Meal:
‘Ahir zamanda cahil abidler ve fasık alimler türer’
Meal:
‘Ahirette en şiddetli azabı, ilminden faydalanmayan alim çekecektir
Meal:
‘Alimlerin en şerlisi, devlet büyüğünün ayağına giden, devlet büyüğünün en hayırlısı da; din aliminin ayağına gelen…’
Meal:
‘Ümmetimin helaki, facir alim ile, cahil abid yüzünden…’
ve meal:
-’Ben deccalin beterinden korkuyorum’
-Kimdir o ey Allah’ın resulü?
‘kötü alim…’
Ve işte siyasi planda islam davasını güden, halisiyetsizlerin ruh anahtarı:
-Ahir zamanda öyle kimseler çıkacak ki,din yoluyla dünyayı devşirmeye çalışacaklar, halka karşı koyun postuna bürünecekler ve dilleri şekerden tatlı, kalpleri ise kurt yüreği olacak…’

Bu hadisler, sade ulvi hikmetleri bakımından değil, müşahhas delaletleri noktasından da gözümüzün önüne bazı çehreler getirmelidir

Bir de, bugünün manzarasını ezelde resimlendirmiş bulunan Allah kelamından bir meal:
-’Halkı benimle mi aldatıyorlar? Bu cüreti bana karşı mı gösteriyorlar? Zatım üzerine yemin ederim; üzerlerine öyle bir fitne göndereceğim ki, içlerinde en halim olanı bile, hayrette kalacak ve çıkış yolu bulamayacak…’
Bu günün tam ifadesi mi, değil mi?

NFK - 25 ARALIK 1977
(Çerçeve 4, Büyük Doğu Yayınları, 2 baskı / S 207-208

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com