Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
depremzedelere, gelmişlerdi, japonyadan, yardım

Depremzedelere Yardım Için Japonya'dan Gelmişlerdi!

Eski 11-11-2011   #1
GöKKuŞaĞı

Depremzedelere Yardım Için Japonya'dan Gelmişlerdi!

Japonya’dan depremzedelere yardımetmek için Van’a gelen yardım gönüllüleri Miyuki Konnai ve AtsushiMiyazaki, 56’lık depremde yıkılan otelin enkazı altında kaldı Yaklaşık, 13 saat sonra enkaz altından çıkarılan Miyazaki’nin bu sırada kalbinin durduğu belirlenince yaklaşık 15 dakika kalp masajı yapıldı Ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Miyazaki, kurtarılamadı

Bayan Miyuki Konnai ise enkazdan dilinden ve vücudundan hafif yaralı olarak çıkarıldı Aar Japan adlı sivil toplumkuruluşu üyesi 3 kişi, depremzedelere yardım için Van’a gelmişti, bir ekip üyesi üç gün önce Japonya’ya dönerken, diğer ikisi Van’da kalmıştı

‘UMUDUMU KAYBETMEDİM’
Enkazdan kurtarılan Konnai, otelin 3 katında kaldığını, deprem anında duvarların üstüne geldiğini belirtti Konnai, “Etrafa baktığımda açık kalan bilgisayarımın ışığını gördüm Bu kurtulmam için ümitlerimi artırdı” diye konuştu Konnai, “Kimse varmı?” sorusuna, Türkçe olarak “Var” dediğini de anlattı

Buzdolabının açıklığından su aldığını belirten Japon yardımsever, “Daha sonra sabırla kurtulmayı bekledim Çok ani bir sarsıntı oldu Vücudumda ağrılar hissetmeye başladım Sonra kendimi toplayıp ben burada ölemem, ölmeyeceğim, hayatta kalmalıyım ve çalışmalarıma devam etmeliyim diyerek kendi motive ettim” dedi

Bir depremzedenin tam olarak ne hissettiğini şimdi anladığını belirten Konnai, “Ben bu tecrübeyi olumsuz olarak değerlendirmeyeceğim Aksine benim için çok olumlu bir tecrübe olacak” dedi

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN JAPON İMPARATORU'NA MESAJ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'da önceki akşam meydana gelen depremde Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ölümü, yardım gönüllüsü Miyuki Konnai'nin yaralanması dolayısıyla Japonya İmparatoru Akihito'ya gönderdiği mesajda, ''Van'da yürüttükleri üstün çalışmalarla Türk halkının gönlünü bir kez daha fetheden bu fedakar isimleri her zaman şükran ve hürmetle hatırlayacağız'' dedi

Gül, Van'daki 56 büyüklüğünde meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazı altında kalan doktor Miyazaki ile gönüllü Konnai'nin yaralanması dolayısıyla İmparator Akihito'ya dün akşam bir taziye mesajı gönderdi

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen depremin yaralarını sarmak üzere Türkiye'ye gönderilen Japon yardım ekibinden Miyazaki'nin hayatını kaybettiğini, Konnai'nin yaralandığını derin bir teessürle öğrendiğini ifade eden Gül'ün mesajı şöyle: ''Türkiye ile Japonya arasındaki tarihi dostluk ve işbirliği çerçevesinde Van'da yürüttükleri üstün çalışmalarla Türk halkının gönlünü bir kez daha fetheden bu fedakar isimleri her zaman şükran ve hürmetle hatırlayacağız Deprem nedeniyle Japonya hükümeti ve halkı tarafından sağlanan yardımlar da ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluk ve yakınlığın yeni bir tezahürü olarak, en içten duygularla karşılanmıştır

Bu vesileyle majesteleri ve dost Japon halkına en içten taziyelerimi iletiyor, müteveffanın ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum''

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com