![]() |
Dua Nedir Dua Ederken Nelere Dikkat Etmek Gerekir |
![]() |
![]() |
#1 |
karamela
|
![]() Dua Nedir Dua Ederken Nelere Dikkat Etmek GerekirDua Nedir? Özünde ve varliginin her boyut ve zerresinde kendisiyle kâim oldugun Alllah'in gücünün ortaya çikmasini talep mi? ![]() ![]() DUA insanin varligindaki ilahi gücün ortaya çikartilmasindan baska bir sey degildir! ![]() ![]() ![]() Bu sebeptendir ki, insan, tam bir konsantrasyon ile DUA edebildigi anda, pek çok imkânsizmis gibi görünen seyin gerçeklestigini farkedebilir ![]() Bu sebeptendir ki, insanin en güçlü silahi DUA'dir ![]() ![]() ![]() "DUA MÜ'MININ SILÂHIDIR," diyor Resûlullah Muhammed Mustafa aleyhi's selam ![]() ![]() ![]() "DUA IBÂDETIN ÖZÜDÜR" Bu Hadis-i serif'in hemen arkasindan su âyet-i kerimeyi hatirlayalim: "CINNI VE INSANLARI KULLUK ETMELERI IÇIN YARATTIM" ![]() En basit anlamiyla kulluk, dua ve zikirdir! ![]() ![]() En genis anlamiyla kulluk, birinin varolus gayesinin geregini yerine getirmesidir ![]() ![]() ![]() -Peki, biz dua ettigimiz zaman, kabul olur mu? ![]() ![]() ![]() "Eger kulum, bana ellerini kaldirir da dua ederse, ben o elleri bos olarak geri çevirmekten hayâ ederim ![]() Evet bu bir Hadisi Kudsi ![]() ![]() ![]() "Ey adem oglu, dua senden icabet benden; istigfar senden, bagislamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden, sükür senden, fazlasiyla vermek benden, sabir senden, yardim benden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iste bu Hadisi Kudsiyi destekleyen Âyet-i Kerime: "Bana dua edin, icabet edeyim" Bu konuda açiklik getiren diger bir hadis,i kudsi de sudur: "Ben kulumun zanni üzereyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani siz dua ederken, o duanizin kesinlikle kabul görecegini düsünürseniz, biliniz ki mutlaka istediginiz meydana gelecektir! ![]() ![]() ![]() Nitekim, bu açidan olaya bakildigi içindir ki, önde gelen evliyâullahdan Imami Rabbani Ahmet Faruk Serhendi söyle demistir: "Bir seyi istemek, ona nâil olmak demektir ![]() ![]() Esasen dua etmek söz konusu oldugunda, birsey istemeyecegimizde hemen su âyet-i kerimeyi hatirlamaniz gerekmektedir: "Allah istemedikçe siz isteyemezsiniz ![]() Yani, sizde ortaya çikan bu istek, gerçekte Allah istemis oldugu için sizde ortaya çikmaktadir! ![]() ![]() ![]() En kolay, en ucuz, yani bedava ve en tesirli sey DUA'dir ![]() ![]() ![]() ![]() DUA nasil silâh olur ![]() ![]() ![]() DUA ile ZIKIR ile, o muhtesem BEYNIN ile, kendinizdeki mekanizmayi harekete geçirebileceginizden haberiniz var mi? ![]() ![]() ![]() "EN GÜÇLÜ SILAH" olarak bagislanmis DUA mekânizmasini biliyor musunuz? ![]() ![]() ![]() Fakir, garîb, nîce kisiler DUA ve ZIKIR ile nîce ZALIM SULTANLARI helâk ettiler! ![]() Nice yoksullar, büyük zenginliklere hep DUA ve ZIKIR ile eristiler! ![]() ![]() Nice, dertli, sikintili, hastalikli, ezâ, çile çekenler, hep kurtulusu, selâmeti DUA ve ZIKIR'de buldular! ![]() ![]() Insan, gerçegi itibariyle, Allah'in zâti sifatlariyla yaratilmis, O'nun varligi ile kâim ve dâîm varliktir ![]() ![]() ![]() Allah'in HAY ismiyle isaret edilen sekilde HAYAT sifatiyla vardir, yasar ![]() ![]() ![]() Allah'in ALÎM ismiyle isaret edilen sekilde ILIM sifatiyla bilgi, ilim sahibidir, yasamina yön verir ![]() ![]() ![]() Allah'in MÜRÎD ismiyle isaret edilen sekilde IRADE sifatiyla isteklerini tahakkuk ettirmeye yönelir ![]() ![]() ![]() Dolayisiyladir ki insan, kendi varliginda mevcut olan bu isimlerin manâlarini ortaya çikarabildigi ölçüde, takdir edilen nisbette, arzularina nâil, korktugundan emin olur ![]() ![]() ![]() duanın şekli DUA ederken bazi hareketler oldukça önemlidir ![]() Dua ederken, kollar, koltuk alti görülecek bir sekilde yana açilip, eller, yüze paralel bir sekilde öne uzatilmalidir ![]() ![]() Bakin bu konuda Hazreti Rasûl aleyhi's-selâm ne buyuruyor: "Herhangi bir kul, koltugunun alti görülecek sekilde ellerini kaldirir ve Allâh'dan bir dilekte bulunursa; acele etmedigi takdirde kesinlikle duasina icabet edilir ![]() - Acele nasil olur yâ Resûlallah? ![]() ![]() - Dua ettim ettim, kabul olmadi, der"(de vazgeçer) ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerden parmak uçlarindan yayilan dalgalar ile, beyinden "yönlendirilen dalgalar" bir noktada birleserek laser isini gibi etki ederek belli hususlarin olusmasinda son derece önemli rol oynarlar ![]() Burada farkedilecegi gibi, DUA'nin olusmasini saglayan ana güç, insana disaridan gelmeyip; tamamiyle, insanin varliginda mevcût olan Allâh isimlerinin manevî gücünden ortaya çikmaktadir ![]() Kisacasi DUA, kisinin kendindeki ilahî güçler esliginde isteklerini gerçeklestirme faâliyetidir ![]() ![]() DUA esas itibariyle, beynin "yönlendirilmis dalgalaridir'" ![]() alıntı
|