![]() |
Allah’a Isyân Edersen |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Allah’a Isyân EdersenFudayl bin İyâd hazretleri bir gün; “Bir kişi Allah’a âsi olsa, mahlûklar da ona isyân eder ![]() ![]() Dinleyenler sordu: “Nasıl anlarsınız?” “Şöyle ki, Ben Rabbime itâat edersem, onlar da bana itâat eder, ben isyân edersem, onlar da bana isyân ederler” buyurdu ![]() Bir başka gün de yine sevdiklerine; “İnsanın yanındakilerle, tatlı dil ve güler yüzle güzel geçinmesi, geceleri namaz kılmasından, gündüzleri oruç tutmasından daha iyidir” buyurdu ![]() MÂRİFET MİDİR? Bir gün, Fudayl hazretlerine birini methederken; “Hiç tatlı yemez” dediler ![]() ![]() Sordular bu defâ; “Mârifet nedir ki?” “Ahlâkı nasıl, yakınlarına güzel davranıyor mu, hısım akrabâsına iyilik ediyor mu, birine kızdığında, öfkesini yeniyor mu ![]() ![]() TASAVVUF NEDİR? Bir gün de; “Tasavvuf nedir efendim?” diye sordular ![]() ![]() Ve şunu anlattı: Hazret-i Alî radıyallahü anh bâzı insanların eğlendiklerini görünce; “Niçin eğleniyorsunuz?” diye sordu ![]() Onlar cevâben; “Bu gün bizim bayramımızdır” dediler ![]() ![]()
![]() |
|