![]() |
Teröre Inat Bebeler Yaşıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Teröre Inat Bebeler YaşıyorAbdullah Öcalan’ın İtalya’ya kaçtığı günlerdi ![]() Biz de bir grup gazeteci Roma’da olan biteni izliyorduk ![]() Her tarafta PKK’lılar, ERNK’lılar gösteri yapıyordu ![]() Bu gösterilerden birini izlerken PKK’lıların saldırısına uğramış, canımızı zor kurtarmıştık ![]() İtalyan medyası ise PKK’lıları destekliyor, Türkiye’yi yerden yere vuran yayınlar yapıyordu ![]() Dönemin İtalya Başbakanı Massimo d’Alema için “Maksimum Dallama” diye yazmak zorunda kaldığım ve İtalya Başbakanı tarafından mahkemeye verildiğim günlerdi ![]() İtalyan televizyonlarından birinin, galiba Rai Uno’nun çok izlenen bir programı vardı ![]() Porta Porta diye ![]() Bu programda İtalya’daki PKK temsilcileri ile Türk tarafını karşı karşıya getirecek bir program yapılacaktı ![]() Büyükelçi İnal Batu bu programa elçilikten resmi bir görevlinin katılmasının mümkün olmadığını, örgütün muhatap alınamayacağını söyledi ![]() Haklıydı ![]() Hürriyet’in Roma Muhabiri Reha Erus ise PKK saldırısından korktuğu için evinden bile çıkmıyordu ![]() Mecburen iş başa düştü ![]() Türkiye’nin PKK karşısındaki haklılığını anlatmak için yanlış hatırlamıyorsam Ferai Tınç’la beraber programa katılmak üzere yola düştük ![]() PKK’lıların tehditlerinden ötürü yapımcılar bizi ayrı bir stüdyoda, PKK’lıları ayrı bir stüdyoda konuk edeceklerdi ![]() Neyse, program başladı, PKK’lılar Türkiye’nin katil olduğunu, cinayetler işlediğini, kendilerinin barış ve özgürlük yanlısı olduklarını anlatmaya başladılar ![]() Sonra söz sırası bana geldi ![]() Doğrusu pek fazla konuşamadım ![]() Elimde Hayrettin Karateke’nin müthiş fotoğrafı vardı ![]() PKK kurşunlarıyla delik deşik olmuş bir bebeğin Karateke’nin objektifine girmiş fotoğrafı ![]() Kameraya doğru fotoğrafı kaldırdım ve sordum, “Bumu özgürlük ve barış ![]() ![]() ![]() ![]() Ortalık karıştı ![]() Yapımcılar programı kesti ![]() ![]() PKK’lılar çılgına döndü ![]() Bu program bundan 13 yıl önce yapılmıştı ![]() O fotoğraf ise bundan 18 yıl önce çekilmişti ![]() O günden bugüne değişen pek bir şey yok ![]() ![]() O günden bugüne Türkiye çok değişti ![]() ![]() Onu gördük ![]() Ama artık ana karnında kurşunlanan bebekler bile teröre direniyorlar ![]() Teröre inat, yaşıyorlar ![]() Fatih Altaylı
![]() |
|