![]() |
Rum-İsrail Işbirliği çılgınlık' |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Rum-İsrail Işbirliği çılgınlık'New York ÖNCEKİ gün Birleşmiş Milletler binasının önünde dikilmiş sohbet ediyoruz ![]() Ak saçlı, ak bıyıklı bir güvenlik görevlisi duruyor yanımızda ![]() “Türk’sünüz değil mi?” diye soruyor ![]() “Evet” diyorum ![]() “Başınız sağolsun” diyor ![]() Şaşırıyorum ![]() “Niye?” diye soruyorum ![]() “Ankara’da bomba patlamış ![]() ![]() Adamın ilgisi ve bilgisi beni şaşırtıyor ![]() “Nereden biliyorsun?” diyorum ![]() Televizyonda duymuş ![]() “Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye’dir” diyor ![]() Sonra anlıyorum ilginin nedenini ![]() Gençliğinde 3 yıl Eskişehir’de görev yapmış ![]() ![]() Geçen mayıs ayında da İstanbul’a gelmiş ![]() ![]() “Çok değişmiş ![]() ![]() ![]() “Dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldiğinizin farkında mısınız? Başbakan’ınız bizim Başkan’ın en güvendiği, fikrini en çok aldığı lider ![]() ![]() SARKOZY KONUŞMUYOR Dursak sabaha kadar Türkiye’yi anlatacak ![]() O sırada karşı kaldırımda yürüyen bir kalabalık gözümüze çarpıyor ![]() Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, bir kalabalıkla birlikte yürüyor BM’ye doğru ![]() ![]() Arkasında Alain Juppe ![]() Tam Türkevi’nin önünde Sarkozy’nin karşısına çıkıyoruz ![]() “Türk gazetecilerle biraz sohbet etmek ister misiniz” diyoruz ![]() Havayı gösteriyor, gülümsüyor ve uzaklaşıyor ![]() Yağmuru bahane ediyor ![]() Dikkatimi çeken boyunun kısalığı oluyor ![]() Omzuma ya geliyor ya gelmiyor boyu ![]() BAŞBAKAN’IN YÜZÜ ASIK Günün en önemli olayı Başbakan Erdoğan’ın Başkan Obama ile yapacağı görüşme ![]() İki lider Waldorf Astoria Oteli’nde buluşacaklar ![]() Waldorf’un önünde kuş uçurtulmuyor ![]() Zaten New York kilit olmuş ![]() Yolların büyük bölümü kapalı ![]() ![]() Başbakan Erdoğan, Obama ile görüşmeye gitmeden 20 dakika önce kaldığı Peninsula Otel’e geliyor ![]() Danışmanlarıyla kısa bir toplantı yapıyor ve ardından Waldorf Astoria’ya doğru yola çıkıyor ![]() İk otel birbirine çok yakın ![]() Erdoğan ile Obama’nın ne kadar görüşeceği merak konusu ![]() Çünkü her iki liderin de programında bu görüşme için süre belirtilmemiş ![]() ![]() ![]() Görüşme 16 ![]() ![]() ![]() ![]() Erdoğan görüşmeden çıkınca doğrudan Peninsula Otel’e geliyor ![]() Açıklamalarını gazeteye yetiştirebilmek için otelin kapısında bekliyoruz ![]() Zırhlı Cadillac limuzinden Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile birlikte iniyor ![]() Yüzü asık ![]() Beni görünce, “Bugün doğum gününmüş ![]() ![]() ![]() “İnşallah” diyorum ![]() Şaşırıyorum haliyle ![]() ![]() Yüzünün asıklığının Ankara ve Siirt’teki saldırılardan kaynaklandığını anlıyoruz ilk cümlelerinden, “Olacak şey değil ![]() ![]() ![]() Hayli öfkeli ![]() Biz Obama görüşmesini soruyoruz ![]() “Hemen mi konuşalım, yoksa sonra mı?” diye soruyor ![]() Hemen olursa gazetelere yetiştirebileceğimizi söylüyoruz ![]() “Haniye’nin oğlu bekliyor ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra yanında bakanlarıyla basının karşısına geçiyor ![]() Toplantının 1 ![]() ![]() Obama’nın Türkiye’deki saldırılardan dolayı duyduğu üzüntüyü aktarıyor ![]() Birleşmiş Milletler’de yaptığı görüşmelerde Libya meselesinin ele alındığını söylüyor ![]() “Libya’da henüz tam sonuca ulaşılmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından Obama ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlatıyor ![]() “2007 yılındaki mutabakatımız hâlâ geçerli ![]() ![]() ![]() ABD’den her türlü desteğin hâlâ geldiğini belirtiyor ![]() İnsansız hava araçları, Predatorlar ve anlık istihbarat konusunda hiçbir sorun olmadığını dile getiriyor Başbakan ![]() "SURİYE'NİN YAPTIĞI KARA PROPAGANDA" Ardından sorulara geçiliyor ![]() Herkesin ilk merak konusu Suriye ![]() Suriye ile ilgili olarak ne konuştunuz? diye soruyoruz ![]() Başbakan Erdoğan'ın Suriye konusunda gerçekten kızgın olduğunu gözlerinden okuyorum ![]() "Suriye'ye elimizi çok uzattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suriye'ye bu kadar öfkeli olmasının nedenini ise "Türkiye'ye karşı, yalan bir kara propaganda yapıyorlar" demesiyle çözüyoruz ![]() Türkiye sınırındaki kamplarla ilgili Suriye'nin iddiaları, bu kamplarda kaldığını iddia edenlerin televizyonlara çıkarılıp konuşturulması ve Trkiye aleyhine söylemlerde bulunmasına kızgın ![]() "Dönüştü ilk iş bu kampları bizzat ziyaret edeceğim ![]() ![]() ![]() Suriye'ye yönelik yaptırımların arttırılacağını söyleyince "Askeri seçenek de masada mı" diye sordum ![]() "Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FİLİSTİN YÖNETİMİ DEĞİL FİLİSTİN DEVLETİ Ardından mavi marmara konusu soruluyor Erdoğan'a ![]() "Uluslararası sularda uğradığımız sivillere yönelik saldırı konusunda haklılığmızı Sayın Obama'da teyit ediyor ve buradaka kararlılığımız konusunda da bir tavırları yok" diyer Başbakan ![]() "Barıştırmaya uğraşmadı mı?" diye soruyoruz ![]() Gülüyor ![]() ![]() ![]() "Özür yoksa, içinde olduğumuz pozisyondan taviz yok" diyor ![]() Filistin Devleti'nin tanınması konusunda ABD'nin tavrında bir değişiklik olup olmadığını soruyoruz ![]() Doğrudan yanıt vermiyor ![]() Bu konuyu gündeme getirdiğini anlıyoruz ![]() "Biz Filistin meselesini BM çerçevesinde ele alıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KIBRIS SABOTE EDİLİYOR Kıbrıs'taki gerilim konusunda da Başbakan'ın açııklamalırını dinliyoruz ![]() ![]() ![]() Türkiye'nin hücumbot ve fırkateynlerle bölgede devriye gezdiğini söylüyor ![]() "Biz de oraya bir sismik araştırma gemisi yollayacağız ![]() ![]() Belli ki, gerelim tırmanacak ![]() Obama ile görüşmede bu konununda gündeme geldiğini seziyoruz ![]() "Başkan Obama azınlık vakıflarına ait malların iadesine ilişkin olarak çıkardığımız Kanun Hükmünde Kararname için de keşekkür etti" diyerek bu konun gündeme geldiğini hatırlatıyor bize ![]() GÜVENLİK KALKANI Başbakan Erdoğan Güvenlik kalkanı projesi ile ilgili olarak sorulan soruya yanıt verirken "Asılnda bizim bu radarı onaylamamızın zamanlaması da çok iyi oldu ![]() ![]() "Batı ittifakının, NATO'nun içinde olduğumuz net bir şekilde anlaşıldı" diyor ![]() "Biz bunu bir NATO projesi olarak görüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Geçen cumartes günü bir haber okudum ![]() ![]() ![]() "Biz de gördük o haberi ![]() ![]() ![]() ![]() Fatih Altaylı
![]() |
|