![]() |
En Iyi Tıp Sistemi Nasıl çalışıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() En Iyi Tıp Sistemi Nasıl çalışıyorPROFESÖR Murat Tuzcu ile öğle yemeğinde buluştuk dün ![]() Herhalde kim olduğunu biliyorsunuzdur ![]() 1992'den bu yana dünyanın en önemli sağlık kuruluşlarından Cleveland Clinic'te kardiyoloji bölümünde yönetici olarak görev yapıyor ![]() Dünya çapında bir kalp uzmanı ![]() Bayağı eğlenceli bir buluşma oldu ![]() ![]() Bir kongre için birkaç günlüğüne Türkiye'ye gelmiş ![]() Prensip olarak Türkiye'de hasta bakmıyor ![]() Yok yok, ukalalıktan değil ![]() "Birkaç günlüğüne geldiğim Türkiye'de hasta bakmayı etik olarak doğru bulmuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ama tabii bundan kaçmak da mümkün değil" diyor gülerek ![]() "Annem mutlaka birkaç kişiye baktırıyor" diye ekliyor ![]() ![]() Merak etmeyin, Murat Tuzcu'nun sağlıklı yaşam önerilerini falan yazmayacağım ![]() Bu tip öneriler bende stres yapıyor ![]() ![]() Murat Hocam'dan nakledeceklerim farklı ![]() Murat Tuzcu'ya, bizim yeni tam gün uygulamasından hareketle Cleveland Clinic'teki uygulamayı sordum ![]() Öğrendiklerim çok ilginçti ![]() ÜÇ TİP DOKTOR VAR Cleveland'ın kardiyoloji bölümündeki doktorları üçe ayırdı Murat Tuzcu ![]() "Toplam 160 doktor var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Geri kalanlar ne yapar" diye sordum ![]() Boş boş oturmazlarmış ![]() "Geri kalanlar da kendilerini öğrencilere adamışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HASTA AYRI, PARA AYRI Hemen kritik soruyu sordum ![]() "Daha çok hasta bakmak Cleveland Clinic açısından daha önemli değil mi? Daha çok hasta getiren, daha çok hasta bakan daha fazla mı para kazanır?" Tuzcu'nun yanıtı şaşırtıcıydı ![]() "Daha çok hasta bakmak, daha çok ameliyat yapmak Cleveland'da daha çok para kazanma gerekçesi değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Niye? Hasta gelmese para kazanamaz hastane ![]() HASTANENİN REPÜTASYONU "Bu denge kendi içinde kurulmuştur zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Murat Tuzcu'nun anlattığına göre her yıl, başta ABD olmak üzere dünyanın en iyi tıp okullarından mezun 600'ü aşkın kişi eğitim almak üzere Cleveland'a başvuruyormuş ![]() "Harvard gibi ABD'nin en iyi hatta dünyanın en iyi tıp okullarından mezunlar geliyor ![]() ![]() Açıkça söylemedi ama benim çıkarabildiğim, Cleveland Clinic'in yıllık bütçesi 6 milyar dolar civarında ![]() Bunları niye yazdım biliyor musunuz! Bir yönüyle desteklediğim tam gün uygulaması, diğer yanıyla Türkiye'de tıp eğitimini bitirmesin diye! Örnek olsun diye ![]() Egzoz, sigaradan tehlikeli MURAT Tuzcu sigara karşıtlarının bayraktarlığını yapacak kadar sigara karşıtıdır ![]() Haliyle bu konuyu da konuştuk ![]() "Türkiye'de sigara karşıtı kampanyalar yürütülüyor ![]() ![]() Çok daha önemli bir şeye dikkat çekti ![]() "Türkiye sigara-sağlık ilişkisinde önemli bir kampanya yürütüyor ama ya hava kirliliği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birileri bu yazdıklarıma da bir çamur atacaktır belki ama ben yine de yazayım ![]() Inter'in itirazı MURAT Tuzcu'nun abisi fanatik Fenerbahçeliymiş ![]() Türkiye'ye gelir gelmez abisini aramış Murat Tuzcu ![]() "Trabzonspor'a yenilen Inter, UEFA'ya başvurmuş haberin var mı?" diye sormuş ![]() Abisi "Yoo, niye başvurmuş" demiş ![]() Tuzcu, "Bize Fenerbahçe çıkacaktı ![]() ![]() NE ZAMAN ADAM OLURUZ? Şehitlerin üzerinden ürün tanıtımı yapanlar ona buna çamur atmadıkları zaman ![]() Fatih Altaylı
![]() |
|