Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kek, vişneli

Vişneli Kek

Eski 09-15-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Vişneli Kek



vişneli kek




Kek için:

3 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
200 gram kakaolu bisküvi

Harç için:

Yarım su bardağı süzme yoğurt
5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Süslemek için:

400 gram dondurulmuş vişne
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker

Neskafeyi ve sütü karıştırıp üzerine tereyağını ilave edin Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp karışıma ekleyip, yağlanmış bir kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirip soğumaya bırakın Diğer taraftan harç için yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine kremayı ve yumurta aklarını ekleyip çırpın Sütle açıp karışıma ekleyin Un, pudraşekeri, vanilya ve tuzu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ılınmış bisküvilerin üzerine döküp yeniden fırına verin Fırın ayarını değiştirmeden 1 saat pişirin Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın Küçük bir tencereye vişneleri koyup üzerine şeker ve suyu koyup kaynatın ve nişastayı suyla açıp kaynayan karışıma koyup ocaktan alın ve soğumaya bırakın kekin üzerine ince bir tabaka halinde gezdirip dilimleyerek, arzunuza göre böğürtlenle süsleyerek ikram edin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Vişneli Kek

Eski 09-15-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Vişneli Kek



VİŞNELİ KEK TARİFİ


Malzemeler




Kıtır hamur (tepesi için):
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 90 gr tereyağı, soğuk
Kek:
  • 400 gram taze vişne*
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 115 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü**
* Tarifi vişnenin mevsimi olmadığı aylarda yapacaksanız dondurulmuş vişne de kullanabilirsiniz Dondurulmuş vişne pişerken suyunu salıp keki sulandıracağı için bir gün önceden buzdolabında açılmaya bırakmanızı, ertesi gün de mümkün olduğunca süzüp o şekilde kullanmanızı öneririm






Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın 23*23 cm’lik (5 cm derinlikteki) kare bir fırın kabını yağlayıp kenarlardan beşer santimetre taşacak şekilde üst üste konmuş iki adet ayrı parşömen kağıdını serin (kalıptan çıkartmasını kolaylaştırmak için), tekrar yağlayıp unlayın ve kenara ayırın
  2. Kıtır hamur tepesini hazırlamak için: Tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın
  3. Bir mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekeri koyun Buz gibi olmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın Hamurun bir araya gelmemesine özen gösterin (minik bezelye taneleri büyüklüğünde olacak) Bir kaba koyup kullanana kadar buzdolabında bekletin Eğer mutfak robotunuz yoksa malzemeleri genişçe bir kaba alıp iki bıçak yardımıyla ya da elleriniz soğuksa tereyağı parçalarını karışıma yedirerek de aynı hamuru elde edebilirsiniz Önemli olan tereyağı parçalarının erimemesi
  4. Keki hazırlamak için: Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp bir kenara ayırın Bir karıştırma kabında unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın
  5. Bir mikser kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin Ardından vanilya özütünü ekleyin Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve un parçacıkları tamamen kaybolana kadar son kez karıştırın
  6. Bu hamuru yağladığınız kalıba döküp tepesini düzleyin Üzerine vişneleri dizin, önceden hazırladığınız kıtır hamuru tepesine serpip (serptikten sonra bastırmayın) fırında yaklaşık 40-45 dakika (veya tepesindeki hamur kırıntıları kahverengileşene ve kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin
  7. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyip keki kabından çıkartın, 16 eşit parçaya kesip servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.