09-12-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
BROWNI (ISLAK KEK)
BROWNI (ISLAK KEK)
Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 2 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı süt
- 2 Su bardağı un
- 3 Kaşık kakao
- 1 Adet vanilya
- 1 Adet kabartma tozu
- 1 Çay kaşığı karbonat
- 1 Su bardağı ceviz
- 1 Paket (Dr
Oetker marka) hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
- Fırınınızı 175 derece’ye ayarlayın

- Kullanacağınız kabı katı yağ ile yağlayın, üzerine şeker serpip,buzdolabında bekletin

- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın

- Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin

- Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı bir kapta karıştırın ve eleyerek karışıma ilave edin, önce mikseri açmadan unu karışıma yedirin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın

- Bıçak ile çok ince olmayacak şekilde kıyılmış cevizi de ilave edip çırpın

- Önceden ısıttığınız fırına koyarak 30-35 dk kadar pişirin, pişirme süresi fırından, fırına fark edeceği için 30 dk’den sonra bıçak veya kürdan ile kontrol edebilirsiniz

- Keki fırına verdikten 15,20 dk sonra toz çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın

- Kek piştikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyin ve sosu üzerine dökün

- Ilık veya soğuk olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|