09-11-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan Dolması
Patlıcan Dolması Malzeme:
4 adet patlıcan
Bir miktar zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
zencefil
Tuz
Karabiber
1 kaşık kişniş tohumu
1 adet chilly biberi
150 gr taze ıspanak
8 adet kestane
150 gr domates
Susam tohumu

Tarifi
Her patlıcan büyüklüğüne göre sapa yakın bir yerden kesilir Parçalar alüminyum folyo içine yerleştirilir, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülür İyice kapatılıp 200 santigrat derecedeki fırında 30 dakika pişirilir Piştikten sonra patlıcanın kabukları soyulur ve küçük bir kaşık yardımıyla içindeki çekirdekler çıkarılır İçi hazırlamak için bir tavaya zeytinyağı konur ve doğranmış olan soğan eklenir Doğranmış sarımsak, rendelenmiş zencefil, börülce ve bir miktar chili biberi eklenir Karıştırılıp beş dakika kadar pişmesi sağlanır Ardından kestaneler, küp şeklindeki domatesler ve elle parçalanmış olan çiğ ıspanak yaprakları ilave edilir Son olarak kişniş eklenir ve 10 dakika pişmesi sağlanır Patlıcanlardan artan iç kısım eklenir Tuz ve biber ile tatlandırılır Patlıcanlar doldurulduktan sonra 160 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir Sunum için patlıcanın küçük parçalarını kişniş ve susam tohumu ile süsleyerek kullanabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|