![]() |
Farkında Bile Değilim!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Farkında Bile Değilim!..Fudayl bin Iyâd hazretleri, Dâvûd-i Tâî ile ömründe iki defâ görüşmüş, karşılıklı sohbette bulunmuştu ![]() ![]() Tavana bakıp; “Ey Dâvûd, baksana evin tavanı çatlamış, hem neredeyse üstümüze yıkılacak” dedi ![]() O, başını kaldırdı ![]() Hazret-i Fudayl’e; “Ben nice zamandır bu evdeyim ![]() ![]() ÖYLE YAŞA Kİ ![]() ![]() ![]() İbn-i Semmâk hazretleri, bir gün Dâvûd-i Tâî hazretlerini ziyârete gelip; “Bana biraz nasîhat et” dedi ![]() Hazret-i Dâvud; “Öyle hayat sür ki, Allahü teâlâ seni, yasak ettiği günah bir işi yaparken görmesin” buyurdu ![]() İbni Semmak; “Ne güzel” dedi ![]() Ve bir nasihat daha istedi ![]() ![]() İbni Semmak; “Yine söyle” deyince; “Dünyâyı ve dünya zevklerini öyle terk et ki, iftarın ölüm olsun” buyurdu ![]() SES İŞİTİLDİ Dâvûd-i Tâî hazretleri bir kabrin yanından geçiyordu ki gâibten bir ses; “Ben zekât vermedim mi, namaz kılmadım mı, oruç tutmadım mı, falan hayırlı işi yapmadım mı?” diyordu ![]() İkinci bir ses duydu ![]() O kişiye cevâben; “Evet yaptın, ama Allah için değil, insanlar beğensin diye yaptın ![]() ![]() ![]() ![]() Abdüllatif Uyan
![]() |
|