![]() |
Atatürk’ün Sözleri,vecizeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Atatürk’ün Sözleri,vecizeleriAtatürk’ün sözleri,vecizeleri “Ben gerektiği zaman, en büyük armağanım olmak üzere, Türk ulusuna canımı vereceğim ![]() “Hayat mücadeleden ibarettir ![]() ![]() “Tarih olaylarının oluşu sırasında, bazen fizyolojik arızalar önemli rol oynar Doğaya, engel olur ya da yardım eder ![]() “İnsan daha başlangıçtayken sona erdiğini öne sürerse, dünyanın en derin dalgıları içine kendisini gömülmüş görür ![]() “Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir ![]() ![]() “Ben bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem ![]() ![]() ![]() “Bu ulus, bu ülke yeni rejim üzerinde dünyanın en makul varlığı olacaktır ![]() ![]() “Sorumluluk yükü her şeyden, ölümden de ağırdır ![]() “Benim başkalarından ayrı olduğuma dair bir yasa yoktur ![]() “Beni görmek, herhalde yüzümü görmek değildir ![]() ![]() DEVRİMCİLİĞİ VE DEVRİMLERİ EĞİTİMDE DEVRİM “Hiç bir zaman hatırımızdan çıkmasın ki Cumhuriyet sizde Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister ![]() “Bu yurdun sahibi ve topluluğumuzun temel öğesi köylüdür ![]() ![]() ![]() “Eğitim ve öğretimde uygulayacağımız yöntem, bilgiyi insan için fazla bir süs, bir baskı aracı yahut uygar bir zevkten çok maddi yaşamda başarılı olmayı sağlayan pratik ve kullanmaya elverişli bir araç haline getirmektir ![]() “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Düşünce gelişmesine olduğu gibi, beden gelişmesine de önem vermek ve özellikle, ulusal karakteri derin tarihimizin esinlettiği yüksek derecelere çıkarmak gerekir ![]() “Her çeşit spor çalışmalarını, Türk gençliğinin ulusal eğitiminin ana öğelerinden saymalıdır ![]() “Türk dilinin kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için, bütün devlet örgütümüzün, dikkatli, ilgili olmasını isteriz ![]() “Dil kurumu en güzel ve verimli bir iş olarak türlü bilimlere ait Türkçe terimleri saptamış ve böylece dilimiz yabancı dillerin etkisinden kurtulma yolunda esaslı adımını atmıştır ![]() “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir ![]() ![]() DEVRİMCİLİĞİ VE DEVRİMLERİ DEVRİM VE UYGARLIK “Halk ile çok temasım vardır ![]() “Türk’leri yüzyıllardır izlediği hareket, sürekli bir yönde oldu: Biz, daima Doğudan Batıya yürüdük ![]() “Bugüne dek kazandığımız başarılar, bizi ancak, ilerleme ve uygarlığa doğru yol açmıştır ![]() ![]() ![]() “Dağları delen, göklerde uçan, moleküllerden yıldızlara kadar her şeyi gören, aydınlatan, inceleyen uygarlığın gücünün ve yüceliğinin karşısında Orta Çağ anlayışıyla, ilkel boş inanlara yürümeye çalışan uluslar mahvolmaya ya da hiç olmasa esir ve alçalmış olmaya mahkûmdurlar ![]() ![]() ” ULUSUNA GÜVENİ “Binim için en büyük korunma noktası ve yardım kaynağı ulusumun bağrıdır ![]() “Ben gerektiği zaman en büyük armağanım olmak üzere Türk ulusuna canımı vereceğim ![]() “Ben 1919 yılı Mayıs ayı içinde Samsun’a çıktığım gün, elimde maddi hiçbir güç yoktu ![]() ![]() ![]() “Benim değersiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır ![]() ![]() “Giriştiğimiz bütün işlerde ulusumuzun yüksek yeteneği ve yüksek sağduyusu başlıca kılavuzumuz ve başarı kaynağımız olmuştur ![]() “Ben ve benim gibi sevdiğinize kuşku olmayan arkadaşlarla beraber vicdanımıza düşen görevi yaptık ![]() ![]() “Önemli bir görevin yapılmasında benden önce girişimci ulus olmuştur ![]() ![]() ![]()
![]() |
|