08-20-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Etli Biber Dolması
Etli Biber Dolması

Malzemeler
- 250 gr kıyma
- l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suiçinde eritilmiş)
- Yarım kg dolmalık biber
- l adet soğan(incecik doğranmış)
- 2 adet domates(enine dilimlenmiş)
- l avuç pirinç
- Tuz,karabiber
- Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
- 1 çorba kaşığı Sana
Hazırlanışı
1 Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,biberi katıp iyice karıştırın Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın
2 Biberleri yıkayıp,sap kısmının yarım cm aşağısında kesip,içini temizleyip,
yıkayın
3 Biberlerin içini sıkıştırmadan doldurun
4 Ağızlarına domates koyup,bir tencereye biberlerin ağızlan yukarı gelecek şekilde yerleştirin
5 Biberlerin üzerini örtecek kadar su,Sana, salça veya l adet domates suyu koyup pişirin Suyu azalırsa,ekleyebilirsiniz
6 Pirinçler uzayınca,biberlen de yumuşayınca ateşten alın
7 Servis tabağına çıkarıp,üzerine de kafi miktarda suyundan koyup,servis yapın
Püf Nokta:
Dolma haranın içine l çorba kaşığı(eritilmemiş) Sana katarsanız,iç malzeme daha iyi pişer Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatırsanız, sarsılmadan pişeceklerinden şekilleri daha düzgün olur
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|