Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bankası, itlbarı, milli

İtlbar-ı Milli Bankası

Eski 06-28-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

İtlbar-ı Milli Bankası



İtlbar-ı milli bankası




İtlbar-ı milli bankası, osmanlı döneminde türk sermayesi ile kurulan ve ticari bankacılık işlemlerinin yanı sıra bayındırlık, sanayi ve tarım alanlarında da etkinlik gösteren banka 1917'de, istanbul'da (Galata) kuruldu Çalışmaya başladığı zaman bankanın elemanları azınlıklardan oluşuyor ve yazışmalar fransızca yapılıyordu Kuruluşundan bir süre sonra altı türk, bankacılık eğitimi görmek üzere Avusturya' ya gönderildi Bunlar yurda döndükten sonra bankanın teknik servislerinde görev aldılar Daha sonra, banka İstanbul ve izmir'de birer şube daha açtı 1918'de, bankanın yönetimine işgal kuvvetlerince elkonuldu 1919'da yazışmalar türkçe yapılmaya başlandı 1924'te, T iş bankası'nın kurulmasından sonra iki banka birleşti (1927)

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.