![]() |
Akış Diyagramı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Akış DiyagramıAKIŞ DİYAGRAMI Akış diyagramı,üretim zinciri ya da bilgisayar işlemi gibi bir sürecin grafikle anlatımı,Ürünün üretim hattında ya da problemin bilgisayarda geçirdiği çeşitli aşamaları izleme olanağı veren akış diyagramında her işlem bir kutuyla ,işlemlerin sırası da bu kutuların arasına konan oklarla gösterilir ![]() ![]() ![]() Kaynak:AnaBritannica cilt 1 bilgenesil ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Akış Diyagramı |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Akış DiyagramıAkış Diyagramı Örnek 4: Klavyeden girilen vize notunun %40′ ını final notunun %60 ‘ ını alarak ortalama notu bulduran programın algoritmasını ve akış diyagramını tasarlayınız ![]() Değişkenler Vize notu: v Final notu: f Ortalaması : ort Algoritma adım 1 ![]() adım 2 ![]() ![]() adım 3 ![]() ![]() ![]() adım 4 ![]() ![]() adım 5 ![]() Akış Diyagram Örnek 5 Bir baba ve oğlunun yaşları farkını bulan programın algoritmasını ve akış diyagramını tasarlayınız ![]() Değişkenler babanın yaşı: b oğlunun yaşı: o yaşlar farkı: fark Algoritma Adım 1: Başla Adım 2: Babanın yaşını gir ![]() Adım 3: Oğlunun yaşını gir ![]() Adım 4: fark=b-0 işlemini yap Adım 5: fark değişkenini ekrana yaz ![]() Adım 6: Bitir Akış Diyagramı |
![]() |
![]() |
|