Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & EÄŸitim > Ülke & Åžehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altamura, nüfus, sanayisi, tarihi, tarımı, yerleşimi

Altamura,tarihi,yerleÅŸimi,nüfus,sanayisi,tarımÄ ±

Eski 04-10-2011   #1
Şengül Şirin

Altamura,tarihi,yerleÅŸimi,nüfus,sanayisi,tarımÄ ±

Altamura ( İtalyancada "eski duvar "),İtalya"nın güneydoğusunda Puglia yönetim bölgesinde bulunan Bari iline bağlı kentBari"nin güneybatısında deniz düzeyinden 473 m
yükseklikteki Murge Platosu üzerinde yer alırBaronlara karşı mücadelesinde kendisine yardım eden Sarazenler ile Yahudileri çeşitli ayrıcalıklarla,Puglia"da oluşturduğu yeni kentlere çeken İmparator IIFriedrich tarafından y,1200"de kurulduKent,adını çevresini kuşatan yüksek ortaçağ duvarlarından almıştır1232"de IIFriedrich"in kentte yapımını başlaştığı romaneks üsluptaki Assunzione Katedrali birçok kez onarım görmüştürKatedralin zengin oymalı portali ve önyüzünün artasında bulunan gülpencere dikkate değerKentin 6 km kadar uzağındaki kireçtaşı oluşumlu Pulo di Altamura yarığı
495 muzunlukta ve 75m derinliktedir

Yörede başlıca tahıl ekilir ve sığır yetiştirilirAyrıca badem ve şarap da üretilir
Kentte bir yün pazarı vardırNüfus (1981 geç) belediye ,51328

Kaynak;AnaBritannica cilt 2

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

forumsinsi.com