|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| almora, almora hindistanın, eyaletindeki, ilinin, kent, kuzeyinde, merkezi, pradesh, uttar, yönetim |
Almora,Hindistan"ın Kuzeyinde,Uttar Pradesh Eyaletindeki Almora Ilinin Yönetim Merkezi Kent. |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Almora,Hindistan"ın Kuzeyinde,Uttar Pradesh Eyaletindeki Almora Ilinin Yönetim Merkezi Kent.ALMORA Almora,Hindistan"ın kuzeyinde,Uttar Pradesh eyaletindeki Almora ilinin yönetim merkezi kent Himalaya sıradağlarının eteklerinde bir tepenin üzerine kurulmuştur 1815"te Almora yakınlarında İngilizler tarafından bozguna uğratılan Gurkhalar,1790"da Almora"yı ele geçirdikten sonra tepenin doğu ucunda bir kale inşa etmişlerdi Tepenin batı ucunda da bir başka kale vardır Tarımsal bir ticaret merkezi olan Almora"da imalat sanayisi de vardır Kumaun Üniversi"tesine bağlı bir yüksek okulun bulunduğu kent,güneydeki kentlere karayolu ile bağlıdır![]() Yüzölçümü 5,400 km2 olan Almora ili Himalayalar"dadır ve Nepal"le sınır oluşturur Arazisinin büyük bölümü ormanlarla kaplıdır Düzensiz topografyası nedeniyle tarım çoğunlukla ırmak vadilerinde yapılır Yetiştirilen ürünler arasında pirinç,buğday,meyve kumdarı ve çay başta gelir Bölgede bakır ve magnezyum bileşikleri yatakları bulunur İlin en büyük kentleri Amora ve Ranıkhet"tir Nüfus (1981)kent 20,758;metropoliten alan 22,705,il 757,373 Kaynak ;AnaBritannica cilt 2
|
|