Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almora, almora hindistanın, eyaletindeki, ilinin, kent, kuzeyinde, merkezi, pradesh, uttar, yönetim

Almora,Hindistan"ın Kuzeyinde,Uttar Pradesh Eyaletindeki Almora Ilinin Yönetim Merkezi Kent.

Eski 04-06-2011   #1
Şengül Şirin

Almora,Hindistan"ın Kuzeyinde,Uttar Pradesh Eyaletindeki Almora Ilinin Yönetim Merkezi Kent.

ALMORA

Almora,Hindistan"ın kuzeyinde,Uttar Pradesh eyaletindeki Almora ilinin yönetim merkezi kentHimalaya sıradağlarının eteklerinde bir tepenin üzerine kurulmuştur1815"te Almora yakınlarında İngilizler tarafından bozguna uğratılan Gurkhalar,1790"da Almora"yı ele geçirdikten sonra tepenin doğu ucunda bir kale inşa etmişlerdiTepenin batı ucunda da bir başka kale vardırTarımsal bir ticaret merkezi olan Almora"da imalat sanayisi de vardırKumaun Üniversi"tesine bağlı bir yüksek okulun bulunduğu kent,güneydeki kentlere karayolu ile bağlıdır

Yüzölçümü 5,400 km2 olan Almora ili Himalayalar"dadır ve Nepal"le sınır oluştururArazisinin büyük bölümü ormanlarla kaplıdırDüzensiz topografyası nedeniyle tarım çoğunlukla ırmak vadilerinde yapılırYetiştirilen ürünler arasında pirinç,buğday,meyve kumdarı ve çay başta gelir Bölgede bakır ve magnezyum bileşikleri yatakları bulunurİlin en büyük kentleri Amora ve Ranıkhet"tirNüfus (1981)
kent 20,758;metropoliten alan 22,705,il 757,373

Kaynak ;AnaBritannica cilt 2

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com