Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gözetim, ilişkin, ithalatta, tebliğ, uygulanmasına, yayımlandı

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2011/4) Yayımlandı.

Eski 03-20-2011   #1
Şengül Şirin

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2011/4) Yayımlandı.

İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2011/4) Yayımlandı

Numara : 12

Tarih : 18032011

GÜMRÜK SİRKÜLERİ
NO: 2011/12

KONU İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2011/4) Yayımlandı

13 Mart 2011 tarihli ve 27873 sayılı Resmi Gazete’de İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (No: 2011/4) yayımlandı
Söz konusu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife pozisyonu (GTİP) ve tanımı belirtilen eşyaların ithalatında ileriye yönelik olarak ülke ayrımı yapılmaksızın yürütülecek olan gözetim uygulamasına ilişkin usul ve esasları içermektedir

GTİP
Eşya Tanımı
350110900000
Diğer kazeinler
350190900011
Sodyum kazeinat
350190900019
Diğerleri
350220910000
Kurutulmuş (yaprak, pul, flokon, ve toz halinde)
350220990000
Diğerleri
350400100000
Bu faslın 1 no'lu ek notunda belirtilmiş olan konsantre süt proteinleri
350400900019
Diğerleri

Tebliğe göre yukarıda belirtilen eşya ancak Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilecektir Gözetim belgesi gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranır Gözetim belgesinin bir örneği gümrük beyannamesine eklenecektir
Bir gümrük beyannamesi kapsamında ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonundan brüt 50 kilogram veya daha az miktarda yapılacak olan ithalat gözetim uygulamasından muaf tutulacaktır

Gözetim belgelerinin geçerlilik süresi 6 (altı) aydır
Gümrük beyannamesinin tescili sırasında gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, gözetim belgesinde kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam %5'ten (%5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemeyecektir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com