![]() |
'Gelinim Olur Musun?' Çin'e Satıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() 'Gelinim Olur Musun?' Çin'e Satıldı'Gelinim Olur Musun?' Çin'e satıldı Global Agency Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Pinto: ''Muhteşem Yüzyıl'ı temsil etmeye başladık ![]() ![]() İstanbul- Kuzeni Stella Molinas Trevez'in reenkarnasyon üzerine yazdığı ve fikrini almak için okumasını rica ettiği ''Ben 44 Yaşımdayım Oğlum 53'' isimli kitabı okuyan ve çok beğendiği bu kitabı dünyaya açmaya karar veren Global Agency Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Pinto, bu sayede telif hakları sektörüne girerek, dünyaya televizyon formatı ve dizi film ihraç etmeye başladı ![]() İstanbul Ceylan Otel'de düzenlenen DISCOP Televizyon Yayıncılığı Fuarı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İzzet Pinto, Lise'yi ABD'de Houston'da bitirdiğini, 17 yaşında iş hayatına girdiğini belirtti ![]() Üniversiteyi okumadığını, 19 yaşında ticaret yapmak için tek başına Tayland'a gittiğini ve 5 yıl orada kaldığını ifade eden Pinto, ''Babam çok girişimci bir insan olduğu için beni destekledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4-5 yıl önce ''Gelinim Olur Musun?''un yaratıcısı ile tanıştığını ve bu sektöre geçiş yaptığını anlatan Pinto, bu formatın yaklaşık 30 ülkeye satıldığını, bir fikri alıp başka ülkelere tekrar uyarlamaya dayanan format işinden sonra dizi işine girdiğini ve 3 yıl önce ''1001 Gece''yi temsil etmeye başladığını anlattı ![]() Pinto, ''Bu diziyi çok fazla ülkeye sattım ![]() ![]() ![]() "Aşk-ı Memnu İtalya'da yayınlanacak" Türkiye'den çılgın fikirleri temsil etmeye başladıklarını, ''Eski Eşim Nikah Şahidim'', ''Dinimi Seçiyorum'', ''Kiralık Anne'' formatlarının televizyon sektöründe fikir olarak satılmaya başladığını anlatan Pinto, uçuk kaçık fikirleri temsil etmeyi sevdiğini söyledi ![]() Pinto, ''Aşk-ı Memnun'nun senaryo haklarını temsil etmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() Hindistan'a ''Gelinim Olur Musun?''u sattıklarını ve canlı yayında ilk evliliğin kendi programlarında gerçekleştiğini ifade eden Pinto, Ortadoğu'daki versiyonunda ise Müslüman çocukla Hristiyan kızın evlendiğini, bunun bayağı olaylı olduğunu belirtti ![]() "1001 Gece Yunanistan'da fenomen oldu" İzzet Pinto, ''Balkanlarda Türk dizisi ve Türk filmleri bayağı seyirci topluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milyar dolarlık bu sektörde Türkiye'nin ihracatının 50 milyon dolar olduğuna işaret eden Pinto, bununu önümüzdeki 4-5 senede 300-500 milyon dolara ulaşacağını, kendisinin de bu pastadan yüzde 20 pay almayı hedeflediğini kaydetti ![]() "En büyük artısı turizmde yaşanıyor" Pinto, ''En büyük artısı turizmde yaşanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 100 ülke ile kontak halinde olduğunu, 40 ülkeyle çalıştığını söyleyen Pinto, Yunanistan'ın en büyük kanalı Mega TV'nin dünya distribütörü, Arjantin ve Venezuella'nın en büyük dizi yapım firmalarının Balkan ülkeleri dağıtımcısı olduğunu, öncelikli olarak dünyaya açılmayı hedeflediğini vurguladı ![]() Pinto, ''Çin'e format ihraç ediyoruz ![]() ![]() ![]() "3D ürün yerleştirme sistemi işine girmek üzereyiz" Yeni bir reklam yöntemi olan 3D ürün yerleştirme sistemine işaret eden Pinto, ''Bütün dünyada ürün yerleştirmek çok ciddi bir reklam getirisi sağladığı için bu işe girmek üzereyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Global Agency'nin dünya televizyon sektöründe hızlı büyüyen 5 distribütör şirketinden biri olduğunu ifade eden Pinto, ''Kanal D'de yer alan 'Bana herşey yakışır' formatını bütün dünyaya 'alışveriş canavarları' olarak açacağız ![]() ![]() ![]() "2 yıl sonra Londra borsasında halka açılmayı planlıyoruz" 2 yıl sonra London Stock Exchange'nde halka açılmayı planladığını bildiren Pinto, ''Uluslararası iş yaptığımız için bize herkesin ilgi göstermesini istiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ''Muhteşem Yüzyıl''ı temsil etmeye başladıklarını bildiren Pinto, ''Dünya lansmanını 3 hafta sonra Cannes'te düzenlenecek büyük TV format fuarında yapacağız ![]() ![]() ![]() 3 gün süren fuara dünyanın bir çok yerinden 400 alıcı geldiğini belirten Pinto, bu alıcıların kanallarda yayınlanmak üzere program aradıklarını, bu fuarın başarılı olması durumunda önümüzdeki yıllarda tekrarını yapacaklarını kaydetti ![]() Salı günü Fuar kapsamında Balkanlar'da efsaneye dönüşmesini sağladığı ''1001 Gece'' dizisinin şerefine, İstanbul'da bulunan televizyon patronlarının da katıldığı yaklaşık 500 kişilik büyük bir parti verdiklerini söyleyen Pinto, partinin çok ses getirdiğini, katılımcıların partiden ve fuardan çok etkilendiklerini sözlerine ekledi ![]() AA
![]() |
|