|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgeleri, değişiklik, organize, sanayi, uygulama, yapıldı, yönetmeliğinde |
![]() |
Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı.Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı ![]() 9 Şubat 2011 tarihli ve 27841 sayılı Resmi Gazete'de "Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı ![]() Söz konusu Yönetmelikle, 22/8/2009 tarihli ve 27327 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır ![]() Anılan Yönetmeliğin: 1 ![]() ![]() Eski düzenleme: k) Yönetim aidatları ve hizmet karşılıklarını parsel büyüklüğüne göre belirlemek, Yeni düzenleme: “k) Yönetim aidatları ve hizmet karşılıklarını arsaların boş, inşaat halinde ve üretime geçme durumları dikkate alınarak parsel büyüklüğüne göre belirlemek, 2 ![]() ![]() Eski düzenleme: (3) Genel kurul toplantısında bulunmayanlar, seçimden önce divan başkanlığına yapacakları yazılı başvuru ile yönetim kurulu üyeliğine aday olabilir ![]() Yeni düzenleme: “(3) Genel kurul toplantısında bulunmayanlar, seçimden önce yapacakları yazılı başvuru ile yönetim kurulu üyeliğine aday olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Eski düzenleme: (3) Genel kurul toplantısında bulunmayanlar, seçimden önce divan başkanlığına yapacakları yazılı başvuru ile denetim kurulu üyeliğine aday olabilir ![]() Yeni düzenleme: “(3) Genel kurul toplantısında bulunmayanlar, seçimden önce divan başkanlığına yapacakları yazılı başvuru ile denetim kurulu üyeliğine aday olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Yeni düzenleme: (1) Yönetmeliğin 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde belirtilen usullere uygun olarak hazırlanan imar planı ve değişikliklerinde, belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyelerin, belediye ve mücavir alan sınırları dışında Valiliklerin uygun görüşü alınarak onama, askı, plana itiraz, itirazların değerlendirilmesi ve dağıtımı konusunda Yönetmeliğin imar planı onayına ilişkin maddeleri uygulanır ![]() ![]() 5 ![]() ![]() “(2) OSB’ler mücbir sebeplerin varlığı halinde bu süreleri 2 yılı geçmemek şartıyla uzatabilir ![]() “(3) Bakanlık kredisi kullanmayan OSB’lerde, bu maddede geçen tüm bu sürelerin hesabında 1/1000 ölçekli parselasyon planının onay tarihi esas alınır ![]() Yeni düzenleme: (1) Tahsis edilen arsa ile ilgili olarak; a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri OSB'ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan, b) Yapı ruhsatı tarihinden itibaren 2 yıl içinde üretime geçmeyen, c) Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre "Çevresel Etki Değerlendirmesine tabi değildir", "Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir" veya "Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu" kararı almayan, katılımcılara yapılan tahsis, yönetim kurulu tarafından iptal edilir ![]() “(2) OSB’ler mücbir sebeplerin varlığı halinde bu süreleri 2 yılı geçmemek şartıyla uzatabilir ![]() “(3) Bakanlık kredisi kullanmayan OSB’lerde, bu maddede geçen tüm bu sürelerin hesabında 1/1000 ölçekli parselasyon planının onay tarihi esas alınır ![]() 6 ![]() ![]() Eski düzenleme: (3) Katılımcı, inşaatını süresinde ya da verilen ek süre içinde bitirmediği takdirde; temel atmış veya temel inşaatını bitirmiş olsa bile, OSB, arsa tahsisi bedelini iade etmek suretiyle tahsisi iptale yetkilidir ![]() Yeni düzenleme: “(3) Katılımcı, inşaatını süresinde ya da verilen ek süre içinde bitirmediği takdirde; temel atmış veya temel inşaatını bitirmiş olsa bile, OSB, arsa bedelini iade etmek suretiyle tahsisi iptale yetkilidir ![]() ![]() Bu Yönetmelik bugünden itibaren yürürlüğe girmiştir ![]()
![]() |
|