|
|
Konu Araçları |
ağız, bitkiler, çare, kokusu, kokusuna, kokusunun, nedenleri or ağız, nedirağız |
Ağız Kokusu Nedir?Ağız Kokusunun Nedenleri/Ağız Kokusuna Çare Bitkiler |
01-15-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Ağız Kokusu Nedir?Ağız Kokusunun Nedenleri/Ağız Kokusuna Çare BitkilerAğız Kokusu Nedir? Ağız kokusu bireylerin hem sağlığını hem de sosyal yaşamını doğrudan etkileyen bir sorundurAğız kokusu ; bazı bakterilerin ağız içindeki gıda artıkları ile birleşerek oluşturduğu hoş olmayan kokudurBu sorun genellikle ağız içi nedenlerde kaynaklanmaktadır,ancak daha az sıklıkla olmakla birlikte bazı sistemik hastalıklarında ağız kokusuna neden olduğu bilinmektedir Bu koku özellikle sabahları ağızda belirgin halde hissedilir Ancak sağlıklı bireylerde ;sabahları oluşan bu koku dişlerin fırçalanması ve diş ipi kullanılması ile ortadan kalkarAğız bakımı sağlanmasına rağmen koku devam ediyorsa, diş hekimine başvurulmalıdır Ağız Kokusunun Nedenleri *Diş aralarında , dil üzerinde ve diğer çevre dokularda kalan yiyecek artıklarının ağız içindeki bakteriler aracılığı ile kötü kokulu bileşiklerin oluşmasına sebep olmaktadır *Ayrıca ; ağız bakımı eksikliğine bağlı olarak oluşan bu ortamda , diş çürükleri ve dişeti hastalıkları da meydana gelerek tabloyu ağırlaştırmaktadır *İyi temizlenmeyen protezler de benzer şekilde ağız kokusunun daha şiddetli hissedilmesine neden olmaktadır* Tükürük ağızda kokuya neden olan gıda artıklarının temizlenmesinde önemli rol oynamaktadır Bazı ilaçların sürekli kullanımında, tükürük bezleri ile ilgili hastalıklarda veya sürekli ağız solunumu yapan kişilerde, tükürük azlığına bağlı olarak ağız kokusu gelişebilir Ağız Kokusuna Çare Bitkiler Elma ve armut, havuç ve turp nefesinizi tazelemek ve temizlemek için etkilidir Bunlar içerdikleri gıda lifleri sayesinde tükürüğünüzü temizler, aynı zamanda damağınızda tatlı bir tat bırakırlar Tarçın ve Nane Filizleri: sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkilidir Tarçın kabuklarının içeriğinde bulunan özel bir yağ, ağzınızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder Tarçın ya da nane aromalı sakızlar da benzer etkilere sahiptir xylitol bileşkeni içeren sakızlar diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur Limon: Bir limonu ortadan ikiye bölerek emebilirsiniz Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, bir bardak sodanın içine limon dilimleri atarak içebilir, sodanız bittikten sonra limon dilimlerini yiyebilirsiniz Limon aromalı şekerler tüketmek daha pratik olabilir Maydanoz: Maydanoz nefesi tazeleme özelliğine sahiptir Bunun yanı sıra taze biberiye de aynı şekilde etkili olabilir Eğer ağız kokusunu daha egzotik tatlarla çözmek isterseniz anason, kakule, kişniş, rezene gibi baharatları kullanabilirsiniz Küçük miktarlarda tüketeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasında içeceğiniz kahve bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacaktır Yoğurt: Eğer gün içinde yağlı ve kötü kokabilecek gıdalar yediyseniz lezzetli bir alternatifi olarak yoğurt yemeği tercih edin Günde bir ya da iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağzınızda oluşacak hidrojen sülfür kokusunu yok etmeye yardım eder İçine C vitamini açısından yüksek meyveler koyarak yoğurdunuzu tatlandırabilirsiniz Genellikle ağzınızın içini çürük bir yumurta gibi kokutan hidrojen sülfürdür
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|