Katı Muhallebi Tarifi |
01-05-2011 | #1 |
Şengül Şirin
|
Katı Muhallebi TarifiKatı Muhallebi
Katı muhallebi yapmak için biraz zamana ihtiyacınız olabilir Diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır Fakat nihayetinde emekleriniz zayi olmayacaktır… MALZEMELER 100 gram pirinç, 6 çorba kaşığı toz şeker, 4 su bardağı süt, 1 fincan gülsuyu, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı vanilya, su YAPILIŞI Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur • Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur 1 saat bekletilir • Sonra suyu süzülür Pirinçler bir bezin üstüne dökülür Bezin kenarları üstüne kapanır Ovalayarak pirinçler kurulanır • Havana konur “Toz” haline gelinceye kadar dövülür • Üstüne biraz süt dökülür İnce delikli süzgeçten sütün bulunduğu tencereye geçirilir, Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır • Sonra şeker ilave edilir Ateşe konur Telle karıştırılarak koyulaştırılır • Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur Karıştırılır Yarım bardak su ilave edilir İyice ezilir • Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|