Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, dünyanın, eğikliği, eksen, hareketinin, nelerdir, sonuçları

Dünyanın Eksen Eğikliği Hareketinin Sonuçları Nelerdir ?Dünya Eksen Eğikliği Nedir ?

Eski 12-31-2010   #1
Şengül Şirin

Dünyanın Eksen Eğikliği Hareketinin Sonuçları Nelerdir ?Dünya Eksen Eğikliği Nedir ?

Dünya

Güneş sisteminde bulunan ve güneşe uzaklık mesafesi üçüncü olan gezegenimiz

Dünya Eksen Eğikliği Nedir ?

Ekliptik eksen ile Dünya’nın ekseni birbiri ile çakışmaz aralarında 23° 27’ lık bir eğiklik vardır Bu eğikliğe Dünya’nın Eksen Eğikliği adı verilir Eksen eğikliği, Dünya’nın hem kendi ekseni hem de Güneş etrafındaki hareketiyle hiçbir zaman değişmez Sade-ce ekinoks tarihlerinde etkisi ortadan kalkar

Dünya Eksen Eğikliği Sonucunda Oluşan Özelikler Nelerdir ?

Eksen Eğikliğinin Sonuçları:
1 Mevsimlerin oluşmasına neden olur
2 Bir noktaya düşen güneş ışınları yıl içerisinde değişir
3 Bir noktaya dikilen çubuğun gölge boyu yıl içinde değişir
4 Dönenceler ve Kutup Daireleri oluşur
5 Kuzey ve Güney yarım kürelerde aynı anda farklı mevsimler yaşanır
6 Aydınlanma dairesi sürekli yer değiştirir
7 Gece ve gündüz süreleri uzayıp kısalır
8 Mevsimlik sıcaklık ve basınç farkları oluşur
9 Matematik iklim kuşakları meydana gelir
10 Güneşin doğuş-batış saati ve yeri değişir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com