|  | Yumurta |  | 
|  12-30-2010 | #1 | 
| 
Şengül Şirin   |   Yumurta 000 adet küçük delik (por) bulunur  - Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir  - Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır  - Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır  - Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır  Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirne karışmaz  Yumurta sarısı yüksek görünümdedir  - Yumurta hazırladığımız yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada kullanabiliriz  - Sebzelerin protein miktarı düşüktür  Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar  - Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb  ) protein kalitesini arttırmış oluruz  - Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir  Yumurtayı birçok besini hazırlamada yardımcı olarak kullanabiliriz  - Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır  Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartacı olarak tercih edilmektedir  - Yumurta proteinleri ıs ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır  - Katı pişirilmiş yumurta ile salataların (piyaz, patates salatası vb) süslemesi yapılabilmektedir  - Yumurta, pasta ve keklerin renklendirilmesini sağlar   
				__________________  Arkadaşlar, efendiler            ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,            müritler, meczuplar memleketi olamaz  En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet            tarikatıdır   | 
|   | 
|  | 
|  |