Şifa Hazinesi Elma... |
04-16-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Şifa Hazinesi Elma...Alemlerin Rabbi'nden, Şifa Hazinesi Bir Hediye! ELMA: ELMA: İÇİNDEKİLER: • Posa • A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri • Uçan yağ • Tanen • Organik asidler • Şekerler • Silisyum • Demir • Flor • Fosfor • Manganez • Kükürt YAN TESİRİ: Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar 1) Güzel kan yapıcı: Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar Elmayı bolca yemeye devam edilir 2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler 3) Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız 4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır 5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar 6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar 7) Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir 8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir (Bol elma yenir) 9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz 10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır (Kabuğunu soymadan) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur 11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır 12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir Çekirdekleri biriktirilir Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur Ezilip kaynatılır Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu çaydan içmeye devam edilir 13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir 14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir 1-2 saat yemek yenmez 1 hafta devam edilir 15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına 16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir 17) Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir 18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir 19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir 20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir 21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir 22) Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır 23) Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir 24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür 25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür 26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır 27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler |
Elma Nedir ?Elmanın Faydaları Nelerdir ? |
12-21-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Elma Nedir ?Elmanın Faydaları Nelerdir ?Elma Nedir ?
Yetişme koşulları açısından ülkemizde elverişli olduğu için ülkemizde de yetişen harika bir meyvemizdir elmaBir çok çeşidi bulunmaktadırElma harika çokta faydaları olan bir meyvedirYeşil yada sarı renkteki elmalarda bulunan c vitamini kırmızı elmalara oranla daha fazladırElmayı nasıl,ne kadar tüketmemiz gerekiyor,elmanın kalorisi ne kadar,faydaları nelerdir gibi bilgileri öğrenmek istiyorsanız aşağıda ki metni okuyun Elmanın Nasıl Faydaları Var ? Eski bir İngiliz atasözüne göre, geceleri yatmadan önce elma yiyen bir kişi daha sonra tedavi için doktora yalvarmaz Elma, detoks özelliği ile vücudunuzu zararlı etmenlerden arındırken, elma suyu virüsleri yok eder Yapılan araştırmalarda 100 gr elmada bulunan C vitamini, 1500 mg C vitamini ile aynı etkiyi sağlıyor Dikkat etmeniz gereken sadece elma çekirdeğini ayırmak… Elma çekirdeği çok fazla alındığı zaman toksik zehirleyici olabiliyor Elmanın Faydaları Nelerdir ? Elma dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir Kolesterolü düşürür Detoks özelliği ile vücudu zararlı etmenlerden arındır ve virüslere karşı güçlendirir Sindirime yardımcı olduğu için kabızlığı önler Bir elma ortalama % 30 kolay yakılabilir lif içerir Hangi sağlık sorunları için nasıl yenmeli? üzenli elma tüketimi gut, romatizma gibi sağlık sorunlarını iyileştirmeyi sağlar Günde 2 elma yemek düşük kolesterol seviyesini % 10 yükseltir Günde 3 defa elma suyu içmek, virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir Yemekten önce yenilen elma mide ağrısı sorunu ve kabızlık sorunu için yararlıdır Rendelenmiş ve yoğurtla karıştırılarak yenilen elma ishal için yararlıdır İpuçları Soğuk ortamda saklanmayan elmalar tazeliğini bir kaç gün içinde kaybedeceğinden asla almayın Elma seçmek zordur Elinize alıp hafifçe kontrol ettiğinizde elmada çukurlaşma, çarpma, çürük varsa almayın Elmayı buzdolabınızda saklayın Yapmazsanız çabuk bozulacak ve çürüyecektir Keklere ilave ederken kabuğunu soyduktan sonra limon suyu ve su ile karıştırın Dikkat: Araştırmalarda kırmızı elmaların diğer elmalardan daha yararlı olduğu tespit edildi Günde bir elma yemek doktora daha az başvurmanızı sağlar
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|