|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlamalıyız, ardina, düşmeyin, kuranın, sözünden, velilerin |
![]() |
Kur'anın VELİLERİN ARDINA DÜŞMEYİN Sözünden Ne Anlamalıyız? |
![]() |
![]() |
#1 |
halukgta
|
![]() Kur'anın VELİLERİN ARDINA DÜŞMEYİN Sözünden Ne Anlamalıyız?Bir kardeşim, benim yazımda velilerin ardı sıra gitmenin, Rabbim tarafından yasaklandığı ayeti hatırlatmam neticesinde bana şöyle bir cevap verdi ![]() (Yasaklanan veli kavramı, şeytan ve avanelerine davet eden velilerdir ![]() ![]() ![]() Gerçekten Yüce Rabbim aşağıdaki ayette, bizleri velilerin ardına düşmeyin derken, şeytanın yoluna, putlara davet eden, kur’anı inkâr edip peygamberimizi kabul etmeyen kişilerden mi bahsediyor olabilir, gelin onu yine Rabbin yöntemi ile kur’ana danışarak anlamaya çalışalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maide 55: Sizin gönül dostunuz (veliniz) Allah'tır, O'nun resulüdür, bir de rükû eder bir halde namazı kılıp zekâtı vererek iman edenlerdir ![]() Fakat bizim bahsettiğimiz VELİ, Rahmanın söz ettiği, din ve iman adına ardı sıra gidilecek, yardım istenecek VELİLER konusudur, gelin birlikte bu sözcükten Rabbim kimlerden bahsediyor ve ardı sıra gitmeyi yasaklıyor onu anlamaya çalışalım ![]() Araf suresi 3; Rabbinizden size indirilene uyun; O'nun berisinden bir takım velilerin ardına düşmeyin! Siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz ![]() İlk önce bu ayeti anlamaya çalışalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enam 104: Gerçekten Rabbinizden size birçok deliller geldi, artık kim gözünü açara, onları görürse kendi lehine, kim de körlük ederse, kendi aleyhinedir ![]() ![]() Dikkat ederseniz Allah bizleri elçisi kanalıyla gönderdiği birçok delillere YANİ KUR’ANA yönelmemizi emrediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki ayette aslında din ve iman adına kimseye kayıtsız şartsız güvenilmeyeceğinin, ikazını yapan bir ayet ![]() Enam 116: Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp-saptırırlar ![]() ![]() Dikkat edin bu ayette de iman etmeyenlerden bahsedilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi yazacağım ayette bakın Rabbim bizi nasıl uyarıyor ve bazı insanların bizi ALLAH İLE ALDATACAĞINI söylüyor ![]() Fatır 5: Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah'ın vaadi haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcılar da, sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak) aldatmasın ![]() Bizi aldatma ihtimali olacak kimseler, bizim yakınımızda olanlar olduğu anlaşılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi hatırlatacağım ayet ise sorumuzun tam cevabını veriyor ![]() Yunus 106: Sana ne bir yarar, ne de bir zarar verebilecek durumda olmayan varlıkları Allah'la beraber anıp onlara yalvarıp yakarma: çünkü eğer böyle yaparsan muhakkak ki zalimlerden olursun! Ayete bakar mısınız lütfen ![]() ![]() ![]() ![]() YAZI DEVAM EDİYOR |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kur'anın VELİLERİN ARDINA DÜŞMEYİN Sözünden Ne Anlamalıyız? |
![]() |
![]() |
#2 |
halukgta
|
![]() Cevap : Kur'anın VELİLERİN ARDINA DÜŞMEYİN Sözünden Ne Anlamalıyız?Zümer 3: Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O’nun yanında birilerini daha veliler edinerek, "Biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz ![]() ![]() ![]() İşte konu daha da açıklık kazandı ![]() (Biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz ![]() Demek ki bu durumda edindiğimiz veli bizlerin içinde, hatta çok güvendiğimiz bir insan, yoksa neden güvenelim ona da, bizi o kişi Allaha yaklaştıracak diyelim ![]() ![]() ( Her insanın bir velisi olmalıdır, hesap günü her Müslüman velisi ile birlikte anılacaktır ![]() ![]() İşte Rabbimin çok büyük tehlike gördüğü ve sakın yapmayın, bunlardan sakının dediği olay bu kadar açık gerçekleşmiştir ![]() ![]() Secde 4: Allah'tır ki gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yaratmış, sonra arş üzerinde egemenlik kurmuştur ![]() ![]() Allah apaçık şefaat tümden bana aittir, kimin takvaca üstün olduğunu yalnız ben bilirim dediği halde, bizlerin şefaatçi edinmemiz, veliler edinip onlara sığınmamızı, onlardan yardım istememizi nasıl açıklarız hesap günü Rabbime? Bugün tarikat ve cemaatleri bir düşünün lütfen ![]() ![]() Allah hesap günü olacak bir olayın sahnesini bile bizlere bugünden gösteriyor, ama biz hala duymazdan geliyoruz ![]() ![]() ![]() Furkan 28: Yazık bana! Keşke falancayı (batıl yolcusunu) dost edinmeseydim ![]() 29- Çünkü zikir (Kur'an) bana gelmişken o, hakikaten beni ondan saptırdı ![]() ![]() Rabbin verdiği bu örnek, zerre kadar düşünene gerçek cevabı veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki bizler yalnız ve yalnız Rabbimden yardım istememiz gerekirken, hatta her namazda Elham ayetinde, Yalnız senden yardım isteriz dememize rağmen, acaba şefaati, yardımı kimlerden istiyoruz? Edindiğimiz velilerden nasıl olurda yardın isteriz, şefaat bekleriz ![]() Nisa 45: Allah sizin düşmanlarınızı daha iyi bilir ![]() ![]() ![]() Tevbe 116… ![]() ![]() ![]() Allah din ve iman adına bizleri kur’ana yöneltir ve ona sarılmamızı ister ![]() ![]() ![]() ![]() Bakara 79: Elleriyle (bir) Kitap yazıp sonra onu az bir bedel karşılığında satmak için "Bu Allah katındandır" diyenlere yazıklar olsun! Elleriyle yazdıklarından ötürü vay haline onların! Ve kazandıklarından ötürü vay haline onların ![]() İşte günümüz İslam’ının içine düştüğü bataklık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde Allah tan gayri şefaatçi edinip veliler peşinde koşanlara bakın Rabbim apaçık ne söylüyor? Enam 51: Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları Kur'an'la uyar ![]() ![]() ![]() Şükürler olsun Rabbim e o kadar açık ki her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz devrindeki putlara hiç kimse Allah diye tapmıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizlere son olarak bir ayeti, Rabbimin verdiği örnekle açıkladığı uyarıyı hatırlatmak istiyorum ![]() ![]() ![]() Ankebut 41: Allah'ın dışında başka veliler edinenlerin örneği, kendine ev edinen örümcek örneğine benzer ![]() ![]() Bu ayeti ilk okuduğumda doğrusu fazla bir şey anlamamıştım ![]() ![]() ![]() Canlı türleri genelde evlerini; sıcaktan, soğuktan, düşmanlardan ve her türlü zarardan korumak için inşa ederler ![]() ![]() ![]() ![]() Kur’anı anlayarak birkaç kez okuyan bir insan şunu çok açık anlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK |
![]() |
![]() |
|