Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iklimi, step, türkiyede

Türkiyede Step Iklimi

Eski 11-28-2010   #1
Şengül Şirin

Türkiyede Step Iklimi

Bu iklim tipine iç bölgelerimizde rastlarız Özellikle kuzey ve güneyde yer alan Karadeniz ve Toros dağlarının dik bir duvar gibi uzanması denizel etkilerin içlere sokulamamasına neden olur

Buna bağlı olarak bu sahalardaki iklim yazları az sıcak kışları soğuk yıllık yağış tutarları az yağışların daha çok ilkbahar ile kışın olduğu ve kış yağışlarının kar şeklinde görüldüğü karasal iklim tipine yakın bir şekilde karşımıza çıkar

Step iklimi İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde birbirinden farklı özellikler gösterir Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yazlar çok daha sıcak kışlar daha az soğuk olarak karşımıza çıkar

Bu bölgemizde yaz kuraklığı çok daha şiddetlidir Ortalama yaz sıcaklıkları ise 30°c üstündedir Bölge ayrıca ülkemizde kaydedilen en yüksek (46,5°C) sıcaklık değerine sahip olmak bakımından dikkati çeker Yağışlar daha ziyade kışındır Yağış tutarları orta kesimlerde ve güneyde 300 mm kadar iken kenarlarda yüksek alanlarda 500-600 mm’yi bulur

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com