Sarmısaklı Domates |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Sarmısaklı DomatesSarmısaklı Domates Malzemeler 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği 4 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı kekik 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı esmer şeker 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş) Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Yapılışı Ön hazırlık olarak fırını ısıtın ![]() Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyicekarıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün ![]() Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın![]() Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun Ilıkken servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|