Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ebru, gündeş

Ebru Gündeş

Eski 05-04-2009   #1
ysnkrks

Ebru Gündeş

12101974 İstanbul doğumlu İlkokulu Ankara'da okudu Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Ebru Gündeş, maddi imkansızlıkları yüzünden öğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı

- Küçük yaşlarda sesinin güzelliği çevresindekilerce farkdildi Daha sonra bir yakınları, o sıralar kurulma aşamasında olan Raks Neşe Müzik'in ortağı Neşe Demirkat'a Ebru Gündeş ve annesi Müjgan Kumartaşlıoğlu'nu ***ürerek görüştürdü

- Dinlediği ilk anda büyüleyen ve bu muhteşem sesi Türk halkının beğenisine sunmak istediğini söyleyen Neşe Demirkat, Ebru Gündeş'i ünlü prodüktör Koral Sarıtaş ve Selçuk Tekay'ın profesyonel ellerine teslim etti

- Koral Sarıtaş, sahne tecrübesi kazanması için Ebru Gündeş'in Emel Sayın'a vokal yapmasını istedi Sayın'a bir ay vokal yapan Gündeş, ilk sahne deneyimini böylelikle yaşamış oldu

- Bu gelişmeleri takiben 1994 yılında ilk albümü "Tanrı Misafiri" çıktı Ajda Pekkan'ın seslendirdiği bu şarkıyı Ebru Gündeş'in sesi ve yorumuyla dinleyenler onu benimsemekte güçlük çekmediler Ve o günlerde "Bu kadar küçük bedenden, böylesine kuvvetli bir ses nasıl çıkar" diyenlerin hayranlıkları her geçen gün daha da arttı

- İlk albümüyle müzik piyasasındaki kalıcılığını ispat eden Ebru Gündeş 1250000'lik bir tiraj elde etti

- Bir anda Türkiye'nin gündeminde bomba gibi patlayan Gündeş'in bu başarısı ikinci albümü "Tatlı Bela" ile iyice perçinlendi

- Daha sonra üçüncü albümü "Ben Daha Büyümedim" diğer çalışmalarını takip eden başarılı bir albüm oldu

- Dördüncü albümü "Kurtlar Sofrası"

- Beşinci albümü "Sen Allah'ın Bir Lutfusun"

- Altıncı albümü "Döne Ne Olur" ile müzik marketlerdeki yerini alan Ebru Gündeş'in bu çalışması son dönemin en iyi satan albümleri arasında yer almaktadır

- "Dön Ne Olur" albümünün basın tanıtımı sırasında elim bir rahatsızlık geçiren Ebru Gündeş, 1 Aralık 1999 günü beyin kanaması teşhisiyle yattığı hastanede 2 ciddi ameliyat geçirerek 16 Aralık 1999 günü taburcu oldu

- 2001 yılında çıkardığı yedinci; AHDIM OLSUN isimli albümünde Türkiye'nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalışan Ebru Gündeş albüm kalitesi ve tirajıyla müzik piyasasının gündemine oturmayı yine başarmıştı

- 2003 yılında ise adı ŞAHANE albümü sevenleriyle buluştu Sekizinci albümüyle bugüne kadar elde ettiğibaşarıyı ve satış grafiğini yakalayan Gündeş; bunun haklı gururunu taşıdı

- Ve son albümü BİZE DE BU YAKIŞIR ile müzik marketlerdeki yerini alan Gündeş, kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyerek son hız çalışmalarına devam ediyor

Ebru Gündeş Hayata Bakış Açısı

Kendini zor bir kadın olarak tanımlayan Ebru Gündeş, " Ben kuralları,oturmuş belli bir hayatı düzeni olan zor bir kadınım Bir insanın benimle olması çok zor Ben çok severim Bir erkeğin bir kadından isteyebileceği en güzel şeyin o olduğuna inanıyorumReddedilmeye tahammül edemem diyen Gündeş, "Artık kendimi yıpratmayacağım,buna müsaade etmeyeceğim" diyor,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Geçirdiği beyin kanaması ile sevenlerine korkulu anlar yaşatan ama yaşama bağlılığı ile eski günlerine kısa sürede dönen Ebru Gündeş, artık hayata daha sıkı bağlıGündeş hayatındaki en önemli şeyin işi olduğunu söylüyor"Ben işimi yaşayan bir insanım İşim olmassa hayatıma giren yegane ışık kapanırVe ben karanlıkta kalırım" diyen Gündeş, işine geri dönmeseydi psikolojik olarak bunalıma gireceğini söylüyorEbru Gündeş artık hayatında hiçbir şeyi planlamadığını söylüyor Sadece günü ve saati yaşadığını söyleyen sanatçı, "Hiç bir şey plana ve programa göre olmuyor" diyor
Üzüldüğümüz insanlara hayranlık duyamayız, oysa Ebru Gündeş bunu başarmıştı Bakın, nasıl "Allah bana Zeki Müren gibi sahnede ölüm nasip ederse ne kadar sevinirim Keşke şu en güzel dönemimde sahnede ölebilsem" Nisan 1998'de verdiği bir röportajda, şarkı söylemeyi ne kadar sevdiğini anlatırken böyle söyledi Ebru Gündeş Bu sözlerden 15 yıl sonra, onlarca kamera çekim yaparken, yani bütün bir ülkenin sahne olduğu bir "konser" sırasında az kalsın ölüyordu Artık ezberlediğimiz yere düşme anı için yazılanların tümünde, özellikle gülümsemesi hatırlatılarak, Ebru'nun yaşam hırsıyla ölüme bile direndiği vurgulandı İlk bakışta öyle görünüyor Yine de şu cümlenin 23 yaşında bir genç kızın ağzından çıktığını unutmayalım: "Keşke en güzel dönemimde sahnede ölebilsem" Gerçeği bilmiyoruz ama o gülüşün, ölümün kendisine "sahnede" nasip edilmesinden kaynaklanmış olması pek muhtemel
Hayatının temel belirleyeni ihtiras olan bütün insanlar gibi durmadan koşuyordu ama, zaman zaman bu "delice koşu"nun bitmesini de arzuluyordu Kendini yukarda hisseden herkes gibi, bir gün aşağı düşmekten delice korkuyordu; bir gün düşmekten delicesine korkan herkes gibi, ölümün "en güzel dönemde" gelmesini arzuluyordu Çok güçlü, hayatı çok seven, çok iradeli bir insan olduğu söylendi hep Sanki, zaman zaman çok zayıf, hayatla her an vedalaşabilecek kadar yorgun ve iradesiz de olabildiği söylense, haksızlık edilecek
Oysa o bunların hepsinin toplamıydı ve öyle olduğunu hiçbir zaman gizlememişti Zayıflığını itiraf edebilecek kadar güçlüydü; halk, şarkılarının yanı sıra "dobra, delikanlı" yanını da çok sevmişti Hatta belki o yanını daha çok

Biri için üzülüyorsak ona hayranlık duymamız zorlaşır Ama biri bunu bir kez sağlarsa, artık ne yaparsa affedilir Ebru Gündeş bunu başarabilen nadir insanlardan biriydi Yaşıyla, çelimsizliğiyle, babasına özlemi ve baba öfkesiyle, terkediş ve terkedilişleriyle örülü hikâyesi böyle bir konum sağladı ona Artık yalan da söylese (defalarca söyledi), burnu büyüklük de etse (defalarca yaptı), gömlek değiştirir gibi sevgili de değiştirse (defalarca değiştirdi) affedilecekti (defalarca affedildi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Ebru Gündeş

Eski 11-08-2010   #2
Şengül Şirin

Cevap : Ebru Gündeş

Türk müziğinin en güçlü yorumcuları arasında yer alan Ebru Gündeş 12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul’da doğdu Çocukluk yıllarını Şirinevler’de geçiren Gündeş, hani o her fırsatta masaya çıkıp şarkı söyleyen çocuklardan biriydi Konfeksiyon işçisi olarak çalıştığı yıllarda sesinin güzelliğini duyan bir tanıdığın ve Neşe Demirkat’ın yardımıyla Marş Müzik Yapım ile anlaştı Ebru bir süre Emel Sayın’a vokalistlik yaptı, bir yandan da ilk albümünün hazırlıklarına başladı

1993 yılında çıkan “Tanrı Misafiri” o sıralar oldukça seyrek albümün yayınlandığı müzik piyayasında oldukça etkili oldu Albümle aynı adı taşıyan ve yıllar önce Ajda Pekkan’ın seslendirdiği “Tanrı Misafiri” Ebru Gündeş’in ilk hitiydi

Ebru Gündeş, 1994 yılında ikinci albümünü çıkardı “Tatlı Bela” adlı çalışma yine yılın albümleri arasına girdi İlkinde olduğu gibi Selçuk Tekay-Özkan Turgay ikilisinin imzasını taşıyan “Tatlı Bela” iyi bir çıkış parçası oldu
Ertesi yıl çıkan üçüncü albüm “Ben Daha Büyümedim”, “Fırtınalar” adlı ilk hitiyle ses getirdi Ebru ertesi sene bir albüm daha yayınladı Biraz müzik dünyasının da eleştirildiği “Kurtlar Sofrası” Gündeş’in dördüncü albümüydü Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol aldı

Ebru Gündeş ilk kez iki yıl ara verdikten sonra yani 1998 yılında “Sen Allahın Bir Lütfusun” adlı albümünü piyasaya sürdü Albümle aynı ismi taşıyan çıkış parçası yine beklenen başarıyı yakaladı

2000 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıkan Ebru Gündeş “Dön Ne Olur” adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında, basın mensupları önünde beyin kanaması geçirdi Bir dönem hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre dinlenmeye çekildi O sağlığına kavuşmaya çalışırken albümü milyonlarca sattı Gündeş tüm bunlardan sonra, gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği’ne bağışladığı ilk konserini 11 Mart 2001 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi’nde verdi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com