11-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Lezzetli Tavuk Pişirme Teknikleri/Tavuk Pişirmenin İncelikleri
Tavuk Pişirmenin İncelikleri
Tavuk pişirmek çok basit gibi gözükse de lezzetli bir tavuğu pişirmek ustalık ister Bu ustalık içinde bilgi ve beceri şart Bilgi bizden beceri sizden diyerek iyi bir tavuğu pişirmeniz için gerekli bilgileri vermeye başlayalım İşte lezzetli bir tavuk pişirmenin sırları;

Lezzetli Tavuk Pişirme Teknikleri
Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarımsağı soymadan atıverin Sizin tavuğunuzun lezzeti herkesinkinden farklı olacaktır Tavuğu fırından çıkardınız Eğer hemen yenmeyecekse, fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın Bu da yumuşacık kalması için bir hile Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk büyüklüğünde olmalı Daha büyük bir tepside, eriyen yağlar boş kalan kısımlara akıp yanar Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun Ancak pişme süresi yarılanınca sırt üstü yatırın
Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın Fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz Ama tencerede pişireceksiniz yağsız olmalı Dört kişiden fazlaysanız, bir büyük yerine iki küçük tavuk alın Böylece herkese tavuğun “iyi yeri” gelir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|