|
|
Konu Araçları |
burs, bursu, hayır, kuruluşları or istanbul, odası, ticaret, veren |
Burs Veren Hayır Kuruluşları/İstanbul Ticaret Odası Bursu |
10-17-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Burs Veren Hayır Kuruluşları/İstanbul Ticaret Odası BursuBurs Veren Hayır Kuruluşları
Okumanın çok zor olduğu bir dönemde hayırseverlerin kurduğu kurumlar, birtakım maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimde zorluklar yaşayan öğrencilerin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlarBunlara verilecek örneklerden biri de İstanbul Ticaret Odası ‘dir… Ülkemizde en pahalı alanlardan biri de hiç şüphesiz eğitimdirBu yüzden ülkemizde, harçlar, konaklama, yemek, ısınma, eğitim masrafları derken ortaya çok kabarık bir fatura çıkıyor Bu faturada maddi imkansızlığı bulunan aileleri zor duruma düşürüyor Geçim derdiyle uğraşmaya çalışırken, birde üstüne böylesine bir yük binince aileler çözümü çocuklarını okula göndermemekte buluyor Eğitim ve okumanın çok zor şartlar altında gerçekleşmesinde dolayı bir çok öğrenci eğitimine maddi imkansızlıklardan dolayı ya ara veriyor ya da hiç okuyamıyor Üniversite sınavına girecek öğrenciler bu yüzden sınavı kazanmadan telaşa kapılıyor İkamet ettiği ilden farklı bir ile okumaya giden öğrencilerin şanslı olanları Devlet yurtlarında kalmayı hak kazanırken, bu şanstan nasiplenemeyenler ise kendini ya özel yurtlara atıyor ya da aynı okulda eğitim gören öğrencilerle ev tutmakta buluyor Bu yükleri gidermek için kurulan kurum ve kuruluşlardan biri de, İstanbul Ticaret Odası ‘dir… İstanbul Ticaret Odası Bursu Oda tarafından 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs veriliyor Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16000’in üzerinde