Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
araştırma, burs, dışı, hayır, kuruluşları or yurt, programı, veren

Burs Veren Hayır Kuruluşları/Yurt Dışı Araştırma Burs Programı

Eski 10-17-2010   #1
Şengül Şirin

Burs Veren Hayır Kuruluşları/Yurt Dışı Araştırma Burs Programı

Burs Veren Hayır Kuruluşları

Okumanın çok zor olduğu bir dönemde hayırseverlerin kurduğu kurumlar, birtakım maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimde zorluklar yaşayan öğrencilerin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlar

Ülkemizde en pahalı alanlardan biri de hiç şüphesiz eğitimdirBu yüzden ülkemizde, harçlar, konaklama, yemek, ısınma, eğitim masrafları derken ortaya çok kabarık bir fatura çıkıyor Bu faturada maddi imkansızlığı bulunan aileleri zor duruma düşürüyor Geçim derdiyle uğraşmaya çalışırken, birde üstüne böylesine bir yük binince aileler çözümü çocuklarını okula göndermemekte buluyor

Eğitim ve okumanın çok zor şartlar altında gerçekleşmesinde dolayı bir çok öğrenci eğitimine maddi imkansızlıklardan dolayı ya ara veriyor ya da hiç okuyamıyor Üniversite sınavına girecek öğrenciler bu yüzden sınavı kazanmadan telaşa kapılıyor İkamet ettiği ilden farklı bir ile okumaya giden öğrencilerin şanslı olanları Devlet yurtlarında kalmayı hak kazanırken, bu şanstan nasiplenemeyenler ise kendini ya özel yurtlara atıyor ya da aynı okulda eğitim gören öğrencilerle ev tutmakta buluyor

Yurt Dışı Araştırma Burs Programı

Programa 2009 yılı içinde 235 aday başvurmuş ve 142 adaya destek verilmiştir 2009 yılı içerisinde program kapsamındaki bursiyer sayısı 487’dir Başvurular wwwebidebtubitakgovtr üzerinden online olarak alınacaktır 1 dönemin son başvuru tarihi 26 Şubat ve 2 dönemin son başvuru tarihi 24 Eylül’dür
Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla 1400 Avro, diğer ülkeler için en çok 1500 Amerikan doları olup, araştırmanın yapılacağı yöredeki yaşam giderleri göz önünde bulundurularak saptanır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com