Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerji, karanlıkları, sonsuzluğu or karanlık, uzayın

Uzayın Karanlıkları ve Sonsuzluğu/Karanlık Enerji

Eski 10-08-2010   #1
Şengül Şirin

Uzayın Karanlıkları ve Sonsuzluğu/Karanlık Enerji

Uzayın Karanlıkları ve Sonsuzluğu

Üzerinde yaşamakta olduğumuz dünyanın büyüklüğü ve gizemi karşısında çoğu zaman hayretlere düşecek yeni şeyler keşfedilmektedirFakat evren dünya gibi değildirDünyanın ucu ve bucağı var ve bilinmektedirFakat evrenin ne bir ucunun nede bir bucağının olduğu dahi bilinmemektedir
Uzay, samanyolu, galaksiler ve alemler hakkında dini, ilmi ve felsefi bilgiler şunu gösteriyorki sonsuz büyüklükte bir evren bulunmaktadırBu gizemi kavrayabilmek yada evrenin gizemini keşfetmek insanın en büyük arzularından birisidirAncak bunun imkansız olduğu da bilinmektedir
Hiç bir zaman evrenin özündeki sırrı tam olarak anlayamayacak da olsak en azından onun çok kompleks bir yapıya sahip olduğu gerçeğini biliyoruz
İşte bu gerçeklerden birisi ve Karanlık Enerji hakkında verilebilecek cevaplar…

Karanlık Enerji

Karanlık Enerji

Yüksek teknolojik aletlerle evrende yapılan güncel deneyler gösteriyor ki uzayda görebildiğimizin üstünde milyonlarca madde miktarı var Bizse bunların sadece %4 ünü görebiliyoruz Geri kalanı görülmez yani karanlık
Bunun ne olduğu hakkında birşey bilinmemekle beraber anlık bir esinlenmeyle bunu karanlık enerji olarak nitelendiriyoruz

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com