Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, tatlısı

Kayısı Tatlısı

Eski 09-25-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kayısı Tatlısı



Kayısı Tatlısı



Diyet Kayısı Tatlısı (4 kişilik)

Malzeme:
10 adet kuru kayısı
30 gr badem ezmesi
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker

Sosu İçin :

1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tutam tarçın
1 çay kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta


Tarifi
Kuru kayısıları yıkayıp kurumasını sağlayın Kayısıları ikiye bölün Badem ezmesini on eşit parçaya ayırıp kayısıların içine yerleştirin ve fırın tepsisine alarak kayısıların dibine su ekleyip üzerlerine şeker serpin Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Tarçın sosu için süt, şeker ve tarçını sos tenceresinde bir taşım kaynatın Ayrı bir kapta nişasta ile yumurtayı çırpın Kaynayan sütlü karışıma hızlıca karıştırarak ekleyin Hazırladığınız sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın Bademli kayısıları servis tabağına alın Tarçın sosla tatlandırıp, isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kayısı Tatlısı

Eski 10-07-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Kayısı Tatlısı



Kayısı Tatlısı 4 kişilik

Malzeme:

10 adet kuru kayısı
30 gr badem ezmesi
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker

Sosu İçin :

1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 tutam tarçın
1 çay kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta



Tarifi

Kuru kayısıları yıkayıp kurumasını sağlayın Kayısıları ikiye bölün Badem ezmesini on eşit parçaya ayırıp kayısıların içine yerleştirin ve fırın tepsisine alarak kayısıların dibine su ekleyip üzerlerine şeker serpin Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Tarçın sosu için süt, şeker ve tarçını sos tenceresinde bir taşım kaynatın Ayrı bir kapta nişasta ile yumurtayı çırpın Kaynayan sütlü karışıma hızlıca karıştırarak ekleyin Hazırladığınız sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın Bademli kayısıları servis tabağına alın Tarçın sosla tatlandırıp, isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.