![]() |
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Taban Puanları |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Taban PuanlarıÜniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı Puanları
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hakkında aşağıda verilen puanlar 2009 daki verilerden yararlanarak 2010 sınav sistemine göre çevrilmiş taban puanlarıdır ![]() ![]() ![]() Türk Dili ve Edebiyatı 2010 Taban Puanları Üniversite Fakülte Program Açıklama Taban Puan TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu) 520 ![]() FATİH ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu) 502 ![]() BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 494 ![]() İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu) 486 ![]() YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Başarı Burslu) 469 ![]() İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 457 ![]() MARMARA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 449 ![]() HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 445 ![]() MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 442 ![]() YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 439 ![]() EGE ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 437 ![]() ANKARA ÜNİVERSİTESİ Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 437 ![]() GAZİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 434 ![]() ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 434 ![]() BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu) 431 ![]() ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 431 ![]() İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 430 ![]() KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 430 ![]() ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 429 ![]() ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 429 ![]() DİCLE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 429 ![]() SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 428 ![]() ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 428 ![]() AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 427 ![]() İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu) 426 ![]() MERSİN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 426 ![]() BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 426 ![]() MARMARA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 425 ![]() İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%75 Burslu) 424 ![]() GAZİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 424 ![]() İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 424 ![]() KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 424 ![]() PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 422 ![]() ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Fen Ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 422 ![]() ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 422 ![]() ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 421 ![]() SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 420 ![]() GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 419 ![]() MUĞLA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 418 ![]() SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 418 ![]() ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 418 ![]() FIRAT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 418 ![]() DİCLE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 418 ![]() YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 417 ![]() ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 417 ![]() ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 417 ![]() CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 416 ![]() ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 416 ![]() HARRAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 416 ![]() TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 415 ![]() KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 415 ![]() KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 414 ![]() ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 414 ![]() KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 414 ![]() ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 414 ![]() KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 414 ![]() KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 413 ![]() ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 413 ![]() AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 412 ![]() DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 412 ![]() AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 412 ![]() GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 412 ![]() CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 411 ![]() NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 411 ![]() NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 411 ![]() HİTİT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 410 ![]() UŞAK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 409 ![]() SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 409 ![]() İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 409 ![]() ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 409 ![]() GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 408 ![]() ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 407 ![]() KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 406 ![]() BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 406 ![]() SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 406 ![]() ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 406 ![]() ORDU ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 406 ![]() MUĞLA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 406 ![]() ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 406 ![]() HARRAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 405 ![]() BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 405 ![]() KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 405 ![]() RİZE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 404 ![]() PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 404 ![]() KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 404 ![]() AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 403 ![]() YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 403 ![]() NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 403 ![]() ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 403 ![]() GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 402 ![]() UŞAK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 401 ![]() ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 401 ![]() KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 401 ![]() FIRAT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 401 ![]() AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 401 ![]() CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 400 ![]() TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 400 ![]() ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 400 ![]() ORDU ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 400 ![]() ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 399 ![]() HİTİT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 399 ![]() GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 399 ![]() BOZOK ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 398 ![]() DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 398 ![]() SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 397 ![]() KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 397 ![]() ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Fen Ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 397 ![]() KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 397 ![]() İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 394 ![]() CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İkinci Öğretim) 394 ![]() YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (Destek Burslu) 390 ![]() BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 386 ![]() İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 375 ![]() İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 365 ![]() BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%25 Burslu) 350 ![]() İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (%25 Burslu) 315 ![]()
![]() |
|