Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amacı, bilgisayar, bölümü, bölümünün, destekli, gerekli, için, nedirbilgisayar, nitelikler, olması, tasarım

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümünün Amacı Nedir?Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması G

Eski 09-19-2010   #1
Şengül Şirin

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümünün Amacı Nedir?Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması G

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümünün Amacı Nedir?

İlk yıl makine-resim konstrüksiyon bölümü ile aynı dersler görülmekte İkinci sınıftan itibaren ise bölüm dersleri bilgisayar ağırlıklı olarak gelişmektedir İyi derece teknik çizim yapabilen ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan bölümde, teknik çizim programları öğretilmektedir Bölüm mezunları kamu kesiminde çalışabileceği gibi özel mühendislik ve mimarlık bürolarında iş bulabilmektedir

Bilgisayar Destekli Tasarım Okutulan ve Gösterilen Başlıca Dersler Nelerdir?

Bilgisayar destekli tasarım programında matematik, tasarı geometri, bilgisayarlı tasarım, çevre ve ürün tasarımı, bilgisayar destekli çizim, endüstri ürünleri tasarımı engonomi ve mukavemet gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü İçin Gerekli Nitelikler ve Olması Gerekenler Nelerdir?

Bilgisayar destekli tasarım programında okumak isteyenlerin matematik, geometri ve fiziğe ilgili ve bu konularda başarılı, uzay ilişkilerini görebilme, şekil ve çizimleri tasarlayıp çizebilme yeteneklerine sahip, dikkatli ve sabırlı kimseler olmaları gerekir

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü Mezunları Üniversite Sonrası Kazandıkları Ünvanlar ve Yaptıkları İşler Nelerdir?

Bilgisayar destekli tasarım programını bitirenlere “Bilgisayar Destekli Tasarım Teknikeri” ünvanı verilir Bilgisayar destekli tasarım teknikerleri özel sektöre ait fabrikalarda çalışırlar ve üretilecek ürünün, çeşitli üretim aşamalarında ayrıntılı çizimlerini yapar Üretilen ürünün, bilgisayar ortamında modellenmesini yapar, bilgisayar nümerik kontrol tezgâhlarının programlarını yaparlar

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir? Nerelerde Çalışırlar?

Üretimde insan emeği azalıp otomasyon arttıkça bilgisayar destekli tasarımcılara gereksinim giderek artmaktadır Özel sektör araştırma geliştirme faaliyetlerine ve yaratıcılığa önem verdikçe bu meslek elemanları da giderek daha çok aranan elemanlar olacaklardır

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümünde Nasıl İlerleyebilirim?

Kamu kurumlarında Tekniker olarak işe başlayanlar gerekli şartları taşıdıkları ve yapılacak sınav- larda başarılı oldukları taktirde yönetici pozisyonuna geçebilirler Özel sektörde çalışanlar ise tec- rübe ve deneyimlerine göre reklam tasarımcısı, grafik tasarımcısı, web sayfa tasarımcısı, mekanik tasarımcı vb adlar altında çalışabilmektedirler“Bilgisayar Destekli Tasarım” ön lisans programını başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı oldukları taktirde “Endüstri Ürünleri Tasarımı” ve “Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği” lisans programlarından birine dikey geçiş yapabilirler

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü İçin Kredi, Burs ve Ücret Durumu

Eğitim süresince öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün sağladığı kredi olanak- larından yararlanabilirler Ayrıca yaz dönemi staj süresince işletmeler öğrencilere bir miktar ücret ödemektedirler Bu ücret işletmelerin ücret politikasına göre değişmektedir Eğitim sonrası kazanç çalışılan kurumun statüsüne, çalışma süresine, üstlenilen sorumluluk derecesine göre değişmek- tedir Kamu sektöründe çalışanlar 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu’na göre Teknik Hizmetler sınıfından, özel sektörde çalışanlar ise; çalışılan işyerinin büyüklüğü, kişinin bilgisi, tecrübesi, yete- neği, çalışma kapasitesi ve sektörün ücret düzeyine göre belirlenmektedir

Bilgisayar Destekli Tasarıma Benzer Meslekler

Endüstri ürünleri tasarımcısı,Grafiker,Reklamcı,Bilgisayar donanım ve yazılımcısı

Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü İçin Başvurulacak Yerler

İlgili eğitim kurumları, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi Bün- yesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com