Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alamadım, çok, diploma, diyorsanız, haber, okul, okuyup, sevindirici, tecrübem

Çok Tecrübem Var Ama Okul Okuyup Diploma Alamadım Diyorsanız Işte Size Sevindirici Bir Haber...

Eski 09-18-2010   #1
Şengül Şirin

Çok Tecrübem Var Ama Okul Okuyup Diploma Alamadım Diyorsanız Işte Size Sevindirici Bir Haber...

Hayat Üniversitesi'

Çok tecrübem var ama okul okuyup diploma alamadım diyorsanız işte size sevindirici bir haber

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından yaklaşık 6 ay önce başlatılan proje tamamlandı Projeyle hiç okula gitmemiş bile olsa çalıştığı alanda bilgi ve becerisini ispatlayan herkese, üniversite diploması verilecek

SAÜ, üniversiteye gidemeyip üniversite mezunu olmayı hayal edenlere dünyada benzeri bulunmayan bir yükseköğretim modeli hazırladı Buna göre hiç okula gitmeyenler bile üniversite diploması alabilecek Tamamlanan çalışmanın önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurulu(YÖK)'na sunulacak

Tecrübeler üniversite tarafından ölçülecek

Yeni yükseköğretim projesi ile kendi alanında bilgi ve beceriye sahip olan insanlar yaşı kaç olursa olsun, hiç okula gitmemiş bile olsa ön lisans, lisans diploması alabilecek

Proje ile kişinin yaşam boyu kazandığı yeterliliklerin ölçülerek derecelere çevrildiği bir model esas alındı Çalışma hayatında edinilen bilgi ve tecrübeler üniversiteler tarafından ölçülecek Mesleklerin üniversitelerdeki karşılığı belirlenecek Ölçüm sonucu bilgi ve tecrübeler yeterli olanların meslekleri hangi bölüme tekabül ediyorsa o bölümü bitirmiş kabul edilecek Tecrübeye dayalı yeterlilikler tanınarak diploma ile belgelenecek

Uzaktan eğitim olanağı da var

Örneğin mesleği makineci olan kişinin bilgi ve becerileri meslek yüksek okulu makine bölümü bilgileriyle örtüşüyorsa önlisans diploması verilebilecek Ya da medyada çalışan bir kişinin bilgi ve becerileri iletişim bölümüyle örtüşüyorsa, bölümle ilgili lisans diploması alabilecek Eğer bilgiler yetersiz ise uzaktan eğitim yoluyla bilgiler tamamlanarak diploma almak mümkün olacak

Çalışma önümüzdeki günlerde YÖK'e sunulacak SAÜ'den edinilen bilgiye göre YÖK'ün de çalışmaya sıcak baktığı belirtildi (CİHAN)

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com