![]() |
KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı Iptal Edildi! |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı Iptal Edildi!KPSS'de kopya iddialarıyla başlayan süreç sonunda sınavın yeniden yapılması kararlaştırıldı ![]() ![]() ![]() ÖSYM tarafından 10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınava, yaklaşık 280 bin öğretmen adayı girmişti ![]() Sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına yönelik Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan ÖSYM'de incelemelerde bulunmuştu ![]() Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi ![]() ![]() İddialarda da 'eğitim bilimleri' sınav sorularının tele-kulak yöntemiyle sızdırılmış olabileceği açıklanmış ve ÖSYM'de böcek araması yapıldı ![]() ![]() Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı ![]() ![]() Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı ![]() ![]() Sınav takviminin önümüzdeki günlerde belirleneceği ve soruların yeniden hazırlanacağı öğrenildi ![]() |
![]() |
![]() |
|