İç Pilav |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
İç Pilavİç Pilav Tarifi Malzemeler, 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 4 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay kaşığı toz şeker 250 gram dana ciğeri 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin ![]() Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın ![]() Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin ![]() Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun ![]() Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin ![]() Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın ![]() Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin ![]() Birkaç kez karıştırın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin ![]() Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin ![]() Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|