|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alınan, devlet, harçlara, okuyan, yapılmadı, üniversitelerinde, yıl, zam, öğrencilerden |
![]() |
Devlet üniversitelerinde Okuyan öğrencilerden Alınan Harçlara Bu Yıl Zam Yapılmadı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Devlet üniversitelerinde Okuyan öğrencilerden Alınan Harçlara Bu Yıl Zam Yapılmadı.Devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilerden alınan harçlara bu yıl zam yapılmadı ![]() ![]() ![]() 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ile İkinci Öğretim Ücretlerinin Tespitine Dair Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ![]() ![]() ![]() ![]() -ÖĞRENCİ MALİYETLERİ DEĞİŞMEDİ- Kararda öğrenci cari hizmet maliyetleri de yer alırken, ortalama hizmet maliyetlerinin geçen yılki maliyetlerle aynı olması dikkat çekti ![]() ![]() ![]() Mühendislik Fakültesi öğrencileri 387 TL, Veterinerlik Fakültesi öğrencileri 386 TL, Tıbbi Biyolojik Bil ![]() ![]() ![]() Devlet Konservatuarı ve Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda okuyan öğrencilerin maliyeti ortalama 8 bin 535 TL olarak gösterilirken Konservatuar öğrencileri 589 TL, Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri ise 470 TL harç verecek ![]() Yabancı dilde eğitim yapan bölümlerde okuyan öğrenciler belirlenen harç miktarının iki katını ödeyecek ![]() ![]() En az harç ödeyecek fakülte ise 71 TL ile Açık Öğretim Fakültesi oldu ![]() -İKİNCİ ÖĞRETİM HARÇLARI EL YAKIYOR- İkinci öğretimde ise harç miktarları ortalama öğrenci maliyetinin yarısı kadar olacak ![]() ![]() ![]() Gemi İnşaatı ve Denizcilik Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Tekstil Teknik ve Tasarım Fakültesi ikinci öğretim öğrencileri ise bin 924 TL harç ödemek zorunda kalacak ![]() ![]() Devlet Konservatuarları ve Sivil Havacılık Yüksek Okullarının ikinci öğretimlerde okuyan öğrenciler ise 4 bin 268 TL harç ödeyecek ![]() ![]() Kararla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite yönetim kurulları, üniversitelerin özellikleri, öğrenim dallarının nitelikleri ve sürelerine göre harç miktarlarını yüzde 20 artırarak uygulamaya yetkili kılındı ![]()
![]() |
|