![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
[KAPLAN]
|
![]() Dillin milli ve zengin olması milli duygunun gelişmesinde başlıca etkendir ![]() ![]() Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir ![]() ![]() Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır ![]() Cumhuriyet döneminin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyet'in kendisi yetiştirir ![]() Basın milletin müşterek sesidir ![]() ![]() Eğer cumhurbaşkanı olmasam, Eğitim Bakanlığı'nı almak isterdim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
[KAPLAN]
|
![]() Eğitim işlerinde behemehal muzaffer olmak lazımdır ![]() ![]() Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır ![]() Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister ![]() ![]() Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzellikleriyle gelişir ![]() Okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir ![]() 1922 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
[KAPLAN]
|
![]() Öğrenci her ne yaşta olursa olsun, onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir ![]() Büyük başarılar değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir ![]() Bütün ümidim gençliktedir ![]() Gençliği yetiştiriniz ![]() ![]() ![]() Gençliğin çalışkan, hassas ve milliyetçi yetişmesi esas dileklerimizdendir ![]() ![]() Gençler benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üslenen gençler! Bir gün memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum ![]() Esas olan, bütün her yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktır ![]() ![]() |
![]() |
|