Haydutların Otoritesi |
08-16-2010 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Haydutların OtoritesiSultan 2 Murad, İstanbul’u fethetmek oğluna nasip olacak inancıyla ve o fethi görebilmek arzusuyla tahtını bırakmıştı Oğlu çocuktu daha Geleceğin Fatih’i çocuktu Bi tarafta Peygamber müjdesine şahit olmak için saltanatı bırakan bir baba Diğer tarafta “Padişahsan gel tahtına otur Yok ben Padişahsam emrediyorum, gel tahta geç” diyebilecek zekâ ve basirete sahip bir çocuk O çocuk 20’li yaşların başında Peygamber müjdesi için havan topunu keşfeden, İstanbul’u dize getiren kahraman Bizans’a huzur, zenginlik ve refah götüren kahraman Çağ açıp kapatan Şimdi ne alaka; üstelik mayıs geçmiş, fetih kutlamaları bitmiş ve ben Fatih’i anlatıyorum Hayır, Fatih ve Fatih olmak değil mesele Müjdeye talip olmak O müjde için dünyayı elinin tersiyle ittirmek Dokuz yıllık saltanatının sekiz yılını İstanbul dışında seferlerde geçiren Yavuz gibi “Hakim-ül Harameyn değil Hadim-ül Harameyn” diyen Yavuz Allah yolunun hizmetçiliğine talip bir Sultan Veya geriye dönüp Kosova’da Sultan Murad’ın şahadet duasını hatırlayın Şimdi ortalık karışık Dünyanın göbeğinde bir çıban var Küçük fakat öldürücü Ve haydut devletler var; başka devletlerin içini karıştıran, iç savaşlara sebep olan Ve haydut teşkilatlar var “düzen korumak” yerine, düzeni bozan Neden? Çünkü dünyanın “Osmanlı” gibi adil ve karakterli bir “otoritesi” yok Çünkü otorite Haydutların elinde Murat Başaran