|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
güllaç or, güllaçın, lezzet, noktası, püf, vazgeçilmez |
![]() |
Vazgeçilmez Lezzet Güllaç/ Güllaç'ın Püf Noktası |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Vazgeçilmez Lezzet Güllaç/ Güllaç'ın Püf NoktasıVazgeçilmez lezzet güllaç Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, bu aya özel olan tatlılar da pastane ve tatlıcı tezgahlarındaki yerlerini aldı ![]() Yıllardan beri ramazana özel olan bu tatlıyı üreten PADO'nun sahibi Vedat Aslantaş, güllacın geçmişinin Osmanlı saray mutfağına dayandığını söyledi ![]() Aslantaş, ''Güllaç'ın daha önce çeşitleri yoktu ![]() ![]() Güllaç'ın püf noktası Güllaç yapımının herkes tarafından farklı bilindiğini dile getiren Aslantaş, ''Üç litreden az sütle güllaç yapılmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Vedat Usta'dan Güllaç tarifi Vedat Aslantaş, güllacın yapılışını şöyle tarif etti: ''Üç litre süt kaynamaya başladığında içine 950 gram şeker ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|