|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
–, amenerresülü, arapçası, duası, faziletleri, güzel, meali, türkçe |
![]() |
Amenerresülü Duası En Güzel Arapçası – Türkçe Meali ve Faziletleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Amenerresülü Duası En Güzel Arapçası – Türkçe Meali ve FaziletleriAmenerresülü Duası En Güzel Arapçası – Türkçe Meali ve Faziletleri Amenerresülü , Bakara Suresinin 285 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amenerresülü Amenerresülü Arapçası : ”Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü’minun,küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih,la nüferriku beyne ehadin min rusülih,ve kalu semi’na ve ata’na gufraneke rabbena ve ileykelmesir ![]() ![]() Amenerresülü Türkçe Meali : O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti,Mü’minler de (onlardan) her biri Allah’a,onun meleklerine,kitaplarına,peygam berlerine inandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amenerresülü Fazileti : Bu ayeti kerimeler hakkında Resulü Ekrem buyurdu: “Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdi ![]() ![]() ![]() Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu: “Kim Sure-i Bakara’nın son iki ayetini geceleyin okursa,onlar , ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder ![]() “Cenab-ı Ecelli Ala,Sure-i Bakara’yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi ![]() ![]() “Sure-i Bakara’nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazineden verildi ![]() ![]() “Bir insan bu ayetleri geceleyin okursa bir muradına kifayet eder ![]() ![]() Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece gerek gündüz olsun devam edilmelidir ![]() ![]()
![]() |
|