08-06-2010
|
|
Şengül Şirin
|
Hüsnü Özyeğin Vakfı Öğrenci Bursları
Hüsnü Özyeğin Vakfı Öğrenci Bursları
Öğrenci Bursu Veren Kurumlar
Okumanın çok zor olduğu bir dönemde hayırseverlerin kurduğu kurumlar, birtakım maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimde zorluklar yaşayan öğrencilerin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlar
Ülkemizde en pahalı alanlardan biri de hiç şüphesiz eğitimdir Bu yüzden ülkemizde, harçlar, konaklama, yemek, ısınma ,eğitim masrafları derken ortaya çok kabarık bir fatura çıkıyor Bu faturada maddi imkansızlığı bulunan aileleri zor duruma düşürüyor Geçim derdiyle uğraşmaya çalışırken, birde üstüne böylesine bir yük binince aileler çözümü çocuklarını okula göndermemekte buluyor
Eğitim ve okumanın çok zor şartlar altında gerçekleşmesinde dolayı bir çok öğrenci eğitimine maddi imkansızlıklardan dolayı ya ara veriyor ya da hiç okuyamıyor Üniversite sınavına girecek öğrenciler bu yüzden sınavı kazanmadan telaşa kapılıyor İkamet ettiği ilden farklı bir ile okumaya giden öğrencilerin şanslı olanları Devlet yurtlarında kalmayı hak kazanırken, bu şanstan nasiplenemeyenler ise kendini ya özel yurtlara atıyor ya da aynı okulda eğitim gören öğrencilerle ev tutmakta buluyor
Bu yükleri gidermek için kurulan kurum ve kuruluşlardan biri de, Hüsnü Özyeğin Vakfı ’dır…
Hüsnü Özyeğin Vakfı
1990 yılından bu yana yaklaşık 10 000 öğrenciye burs veren Vakıf, 2 000’in üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine de destek olmuş 2008 – 2009 eğitim yılında ise 636 üniversite öğrencisine destek veriyor Burs başvuruları 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılırken, burs ödemeleri 9 ay süreyle – Ekim ve Haziran ayları arasında yapılıyor Ekim ayında burs ile birlikte 1 defaya mahsus kitap yardımında bulunan Vakıf, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında burs ödemesi yapmıyor Vakfın 2008 – 2009 eğitim/öğretim yılında aylık 240 YTL ve aylık 190 YTL olarak iki farklı burs miktarı bulunuyor Vakfın burslarıyla ilgili detaylı bilgiye www husnuozyeginvakfi org tr adresinden ulaşabilirsiniz
|