Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cerbe, savaşı

Cerbe Savaşı

Eski 04-30-2009   #1
Şengül Şirin

Cerbe Savaşı

Cerbe Savaşı hakkında bilgi

Turgut Reis'in İspanyollar'ın elinde bulunan Cerbe adasını kuşatması üzerine, Andrea Doria komutasındaki bir Haçlı donanması İspanyollara yardıma geldi Yapılan Cerbe Deniz Savaşında büyük bir zafer kazanıldı Bu savaşla 1559 yılında Cerbe adası Osmanlılara geçti

Turgut Reis'in İspanyollar'ın elinde bulunan Cerbe adasını kuşatması üzerine, Andrea Doria komutasındaki bir Haçlı donanması İspanyollara yardıma geldi Yapılan Cerbe Deniz Savaşında büyük bir zafer kazanıldı Bu savaşla 1559 yılında Cerbe adası Osmanlılara geçti

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Cerbe Savaşı

Eski 04-30-2009   #2
ysnkrks

Cevap : Cerbe Savaşı

güzel paylaşımteşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Cerbe zaferi

Eski 08-04-2010   #3
Şengül Şirin

Cerbe zaferi

Batı Akdenize yıllarca hükmeden Turgut Reis,Tunus yakınlarındaki Cerbe adasını ele geçirerek Kendisine üs yapmıştıPreveze"de büyük bir mağlubiyete uğrayan Avrupalılar,bunun intikamını alka için kalabalık bir donanma ile 2 mart 1560"da Cerbe adasına asker çıkardıTurgut Reis durumu İstanbul"a bildirdi ve Trablus"a çekildi

Osmanlı Donanması 13 Mayıs günü Cerbe açıklarına geldiBu donanmada,o zamanın en tecrübeli denizcileri olan Kurdoğlu Muslihiddin Reis,Uluç Reis,Seydi Ali Reis de bulunuyorduOnlarla yapılan toplantı sonunda Preveze Savaşında uygulanan taktikle savaş yapılması kararlaştırıldıBu hücumda neye uğradığını anlayamayan düşman kaçmaya başladı
Osmanlı kuvvetleri Cerbe Kalesini kuşattılar ve 31 Temmuz günü kale teslim oldu

Cerbe Zaferi ile Akdeniz hakimiyeti kesin olarak Osmanlılara geçti ve artık hiç bir devlet Osmanlıdan izinsiz denize açılamaz oldu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com